Weather Icon
Ισραήλ , Μέση Ανατολή 11 Ιανουαρίου 2009

Επέλαση ισραηλινών δυνάμεων προς το κέντρο της Γάζας

Επέλαση ισραηλινών δυνάμεων προς το κέντρο της Γάζας

Τανκς έκαναν την εμφάνισή τους μέσα στην πόλη της Γάζας

Στη δίνη της βίας
Επέλαση ισραηλινών δυνάμεων προς το κέντρο της Γάζας
Στο κέντρο της πόλης της Γάζας προωθούνται αργά από τα δυτικά περίχωρα μονάδες πεζικού και τεθωρακισμένα άρματα του ισραηλινού στρατού, με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά να προσπαθούν να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Ήδη έξι άμαχοι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν…κατά τον βομβαρδισμό κατοικίας στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις, ενώ οι σοροί δέκα ανθρώπων εντοπίστηκαν σε ερείπια στις συνοικίες Ταλ αλ-Χάουα και Σέιχ Αζλίν, στα νότια περίχωρα της πόλης της Γάζας , σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα πέντε ανήκουν σε μέλη της Χαμάς.
Κάτοικοι ανέφεραν την είσοδο των τεθωρακισμένων αρμάτων τα ξημερώματα στη συνοικία Σέιχ Αζλίν, στα περίχωρα της πόλης της Γάζας και πυρά αρμάτων μάχης στη συνοικία Ταμ Ελ-Χάους, στο κέντρο της πόλης και στη συνοικία Ζευτούν.
Δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά εγκατέλειψαν τη συνοικία Ταμ Ελ-Χάους.
Οι οργανώσεις Χαμάς και Τζιχάντ ανακοίνωσαν ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις στο Σέιχ Αζλίν.
Οι παλαιστίνιοι μαχητές τοποθετούν βόμβες στις άκρες των δρόμων για να εμποδίσουν την επέλαση των ισραηλινών τανκς, σύμφωνα με τις δύο οργανώσεις.
Το Σάββατο, η ισραηλινή αεροπορία πέταξε εκατομμύρια προκηρύξεις στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας τους κατοίκους για κλιμάκωση των επιχειρήσεων.

Η αιματοχυσία συνεχίζεται…
Εν τω μεταξύ, νέες επιθέσεις με άρματα μάχης και από αέρος πραγματοποίησε το Ισραήλ στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι θάνατοι σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά τη ρίψη των φυλλαδίων.
Παλαιστίνιοι νοσηλευτές στην περιοχή δήλωσαν ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν υποστεί εγκαύματα και έχουν εισπνεύσει δηλητηριώδη αέρια, συμπτώματα που όπως εκτιμούν οφείλονται σε έκθεση σε λευκό φώσφορο, κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Από τη Συρία, ο ηγέτης της Χαμάς, Χαλίντ Μεσάαλ δήλωσε ότι οι συγκρούσεις στη Γάζα κατέστρεψαν κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης με το Ισραήλ.
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν έχει πετύχει κανέναν από τους στρατιωτικούς στόχους του» στη Γάζα, τονίζοντας ότι ο εχθρός απέτυχε εντελώς.
«Απευθύνομαι στους σιωνιστές, στους Ισραηλινούς, τους ρωτάω: τι πετύχατε με αυτόν τον πόλεμο; Εκτός από το να σκοτώσετε παιδιά και αθώους;», πρόσθεσε.
Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του εκτιμά ότι από την έναρξη των επιχειρήσεών του στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 550 Παλαιστίνιοι μαχητές.

Διαδηλώσεις κατά της βίας
Εκατοντάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου στο Τελ Αβίβ, ζητώντας άμεση εκεχειρία με τη Χαμάς και τερματισμό των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.
Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του κινήματος «Ειρήνη Τώρα» φώναζαν συνθήματα, όπως «όχι στον πόλεμο», και «σταματήστε τα πυρά εναντίον των παιδιών».
Στα πανό που κρατούσαν έγραφαν ότι «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση» στη σύγκρουση.
Στο Μεξικό, εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την «εγκληματική σιωνιστική επίθεση» στη Γάζα το Σάββατο μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Πολλοί από τους διαδηλωτές πέταξαν τα παπούτσια τους στο τεράστιο κτίριιο, ενώ σε ορισμένα από αυτά είχαν βάλει φωτιά.
Η διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν κυρίως νέοι, μέλη φοιτητικών και συνδικαλιστών οργανώσεων, διαλύθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube