Γενικά θέματα 19 Δεκεμβρίου 2008

“Kαλορίζικα”…

“Kαλορίζικα”…


Είμαστε ένα πολιτικό ιστολόγιο και δεν (πρέπει να) υπεισέρχονται σε όσα αναλύουμε και γράφουμε συναισθηματισμοί, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε την ουσία. Δεν μπορούμε να πούμε, όμως, ότι δεν χαρήκαμε από την παρακάτω είδηση.
Η Τουρκία παρήγγειλε από το Ισραήλ 10 μή επανδρωμένα αεροσκάφη Heron, τα οποία προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (ΤΕΔ) για την αντιμετώπιση των ανταρτών του ΡΚΚ, ενώ εκ των πραγμάτων η απόκτησή τους ενισχύει επιχειρησιακά τις ΤΕΔ στο μέτωπο Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη.
Πάντως, με αφορμή την παραλαβή των δυο πρώτων Heron από τις ΤΕΔ, την πτώση του ενός εκ των δυο κατά τη διάρκεια των δοκιμών (για την πτώση η Τουρκία επιρρίπτει τις ευθύνες στο Ισραήλ) και τα τεχνικά προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της παραλαβής, οι Κούρδοι ανακοίνωσαν ότι εκτός από το Heron που έπεσε πρόσφατα κατά τη διάρκεια δοκιμών, ένα άλλο Heron, από εκείνα που είχε ενοικιάσει η Τουρκία από το Ισραήλ, καταρρίφθηκε στα μέσα του έτους από τους αντάρτες του ΡΚΚ.
Εξ ού και ο τίτλος μας, στον οποίον είναι εμφανές ότι το χιούμορ είναι αυτό που μετέτρεψε το κάππα σε λάμδα…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube