Weather Icon

Περίεργη υπόθεση σύλληψης Γερμανών στο Κοσσυφοπέδιο

Περίεργη υπόθεση σύλληψης Γερμανών στο Κοσσυφοπέδιο

Η Γερμανία απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τρεις Γερμανοί οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο είναι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών.
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 14 Νοεμβρίου στο κτήριο της Διεθνούς Υπηρεσίας Πολιτών (ICO) όπου στεγάζεται το γραφείο του Ειδικού Εκπροσώπου της ΕΕ Πίτερ Φέιθ, χωρίς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές.
Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν την Πέμπτη και το Σάββατο οδηγήθηκαν ενώπιον ανακριτή στην Πρίστινα, ο οποίος διέταξε να κρατηθούν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.
Ένας συνήγορός τους δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι ύποπτοι για διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας. Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών από το Βερολίνο επιβεβαίωσε τη σύλληψη, απέφυγε όμως να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο επειδή η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.
Αστυνομική πηγή από το Κόσοβο είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι τρεις άνδρες ανήκουν στη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND. Σύμφωνα με το…γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ οι συλληφθέντες εργάζονται όντως για την BND και δήλωσαν στους ανακριτές ότι βρίσκονταν στην περιοχή για να εξετάσουν το σημείο της έκρηξης, αλλά δεν είχαν ανάμιξη στα γεγονότα.
Το περιοδικό σημειώνει ότι οι πράκτορες της BND δεν είχαν δηλωθεί στις αρχές, κάτι που θα τους είχε εξασφαλίσει ασυλία.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube