Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Νοεμβρίου 2008

Ποιός είναι ο Μπάρακ Ομπάμα

Ποιός είναι ο Μπάρακ Ομπάμα


Σικάγο, του Λάμπρου Παπαντωνίου, 4.11.08

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξελέγη Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Συνέτριψε κατά κράτος το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Συντριπτική Νίκη του λαού. Ο γιός Μετανάστη από την μακρυνή Κένυα πέτυχε την μεγάλη Νίκη. Το Σικάγο ολόκληρο πανηγυρίζει και μαζί με αυτό ολόκληρη η Αμερική, για την επερχόμενη αλλαγή. Οι μάυροις ξεχύθηκαν στους δρόμους, οι οποίοι, για πρώτη φορά στην ιστορία, κατήλθεν σύσσσωμοι στις εκλογές, ως ένας άνθρωπος, για να τον ψηφίσουν. Από σήμερα, είναι ο ηγέτης τους παίρνονατς την φλόγα από τον δολοφονηθέντα Μαρτιν Λούθερ Κίνγκ. Κατάφερε την μεγάλη…και ανεπανάληπτη νίκη με το σπαθί του ο νεαρός μαύρος χαρισματούχος πολιτικός ηγέτης, ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ. Δίπλα του η σύζυγός του και τα δυο χαριτωμένα κοριτσάκια του. Ο άνθρωπος πολιτικό φαινόμενο, από τον Ιανουάριο, θα είναι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου.Οι ευχές όλων τον συνδοέυουν για μια πετυχημέ νη Προεδρία, σην πιο κρίσμη καμπή της ιστορίας των Ηνωμένων πολιτειών, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Ουδέποτε, στο διάβα της αμερικανικής πολιτικής ιστορίας, εμφανίσθηκε τέτοια μεγάλη πολύπλευρη προσωπικότητα, πρώτα από όλα ανθρώπινη και αυτό είναι που μετράει-και μετά πολιτική. Πρόκειται για περίπτωση φαινόμενο στην παγκόσμια πολιτική ιστορία. Τα λόγα είναι φτωχά, στα όσα βιώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια, την συντριπτική αυτή νίκη, εδώ, μέσα στην καρδιά του Σικάγο, από όπου γράφονται οι σειρές αυτές.

Mε δέος κανείς διαβάζει την πολυκύμαντη ζωή του και θαυμάζει τον ορφανό αμφοτέρων των γονέων, ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ. Πώς κατάφερε ένα τέτοιο μεγάλο άθλο, παιρνόντας από τις συμπληγάδες πέτρες και τα ελεεινά γρανάζια του αμερικακινού κατεστημένου. Βέβαια, το κατεστημένο τρέμει ακόμη με την άνοδό του στην εξουσία, και έχει τους λόγους του, διότι ένας τέτοιος φιλελεύθερος και προοδευτικός Πρόεδρος θα μάθει, για πρώτη φορά, από τους οικείους φακέλλους των αδύτων Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, πως δολοφονήθηκαν ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, ο Μάλκομ Χ, ο Πρόεδρος Τζων Φίτζεραλντ Κέννεντυ, ο Ρόμπερτ Κέννεντυ και τόσοι άλλοι-στην πλειοψηφία Μαύροι- που έπεσαν νεκροί στους δρόμους των μεγάλων αμερικανικών μεγαλουπόλεων, αλλά και Νοσοκομείων, από απάνθρωπες και στηγερές πολιτικές δολοφονίες, και τους κατάπιε το μαύρο σκοτάδι! Σπάνια το FBI και η Αστυνομία διαλεύκαναν τέτοια στυγερά εγκλήματα του σκότους και με την δικαιοσύνη ν’ αποτελεί συνεργό και αυτουργό. Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά, ο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει την ευκαιρία να μάθει, από πρώτο χέρι, γιατί αυτή η κατάφτυση και κατασκευάσμένη ιστορία του αποκαλούμενου “HIV/AIDS” αποτελεί « National Security Issue», όπως μας είπε, επί λεξει, «ερευνητής» και ομοσπονδιακός δημόσιος λειτουργός.. Και ειδικά σ’ αυτό το θέμα, ο πρώην Πρόεδρος , William Jefferson Clinton να είναι βουτηγμένος στη βρωμιά αυτή, ως το λαιμό, με αποτέλεσμα εκατομμύρια- κυρίως μαύρων- και άλλων κατηγοριών συναθρώπων μας- να πεθαίνουν, καθημερινά, από τα αποκαλούμενα φάρμακα της «θεραπευτικής αγωγής», που δεν είναι τίποτε άλλο από φονικά δηλητήρια. Και κάποτε, θα κληθούν όλοι αυτοί οι σεσημασμένοι δολοφόνοι, να λογοδοτήσουν, ως εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου, άσχετα αν έχουν από πίσω τους τον πακτωλό των εκατομμυρίων δισεκατομμυρίων δολλαρίων των φαρμακευτικών εταιρειών και όλη την πολιτική δύναμη και αίγλη. Δεν μπορεί να γίνει αλλοιώς, γιατί, όπως είπε ο αείμνηστος σύγχρονος ΄Ελληνας φιλόσοφος, Νίκος Καζαντζάκης, «Το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει, αλλά στο τέλος νικιέται!».

Η εκλογική Νίκη του Μπαράκ Ομπάμα αποτελεί, αν μη τι άλλο, την απαρχή του τέλους αυτής της αθλιότητας, γι’ αυτό, και καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, δεν έχει τοποθετηθεί, ούτε με ένα «γιώτα», στην αποκαλούμενη υπόθεση του «HIV/AIDS», καθαρά δουλειά των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, με αρρωστημένους στο μυαλό επιστήμονες και γιατρούς, άτομα-πράκτορες, και στήν αιχμή του δόρατος με τους διάφορους Γάλλους και Παπαγάλλους, αλλά και ορισμένους ξεπουλημένους ‘Ελληνες-δυστυχώς-που το παίζουν «επιστήμονες», πάνω στην βρώμικη βάση «Τοις ‘κείνων χρήμασι πειθόμενοι!». Πρόκειται για τον φάκελλο των φακέλλων, που απσχολεί σήμερα ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η ΠΟΛΥΚΥΜΑΝΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ!

Θ’ αρχίσουμε πρώτα, με την είδηση, που συγκλόνισε , τον περασμένο Αύγουστο, την Αμερική . Ο Μπαράκ Ομπάμα, στις 14 Αυγούστου, πέταξε ινκόγκνιτο στη Χαβάη και πήγε στην παραλία εκείνη του Ειρηνικού Ωκεανού, και, με δάκρυα στα μάτια, πέταξε ένα στεφάνι από πολύχρωμα λουλούδια, από το σημείο εκείνο, που, το 1995, έριξε την στάχτη της άμοιρης μάνας του, που απεβίωσε από καρκίνο, αμέσως μετά την κηδεία της. Επιτέλεσε ένα ανθρώπινο χρέος. Και 12 μέρες, πριν τις γενικές εκλογές, ξαναπήγε στη Χαβάη και είδε την 85/χρονη βαρειά άρρωστη γιαγιά του, η οποία τον μεγάλωσε.

Το 1961, ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στη Χονολουλού, από λευκή μητέρα από το Κάνσας και μαύρο πατέρα από την Κένυα. Ο πατέρας του, τότε, 23 χρονών, ήταν φοιτητής. Ήταν η πρώτη φορά, που το Πανεπιστήμιο της Χαβάης επέτρεψε σε μαύρο να φοιτήσει.

Πολύ νέος, παλληκαράκι, επισκέφθηκε στη Χαβάη, το Kapilani Medical Center, και συγκεκριμένα το δωμάτιο όπου γεννήθηκε, στις 4 Αυγούστου 1961.

Το 1962, ο πατέρας τους αποφοίτησε. ‘Αφησε την οικογένειά του εκεί και πήγε στο Χάρβαντ για σπουδές. Αργότερα, επέστρεψε στη Κένυα.

Το 1964, οι γονείς του χώρισαν.

Το 1967, με το νέο σύζυγο της μητέρας του, Lolo Soetoro μετακόμισε στη Τζακάρτα της Ινοδονησίας.

Το 1970, γεννήθηκε η αδελφή του Maya, αλλά ο δεύτερος γάμος της μάνας του απέτυχε.

Το 1971, επέστρεψε στη Χονολουλού και έζησε με τον παππού και την γιαγιά του, από της μητέρας του το σόι. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Punahou.

Τον Δεκέμβριο του 1971, ο αείμνηστος πατέρας του, Barack Obama, Sr, επισκέφθηκε τον γιό του στη Χαβάη. ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΗΤΑΝ ΒΡΕΦΟΣ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ!! ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ!!

Το 1972, μάνα και κόρη επέστρεψαν στη Χαβάη.

Το 1975, η μάνα του έφυγε και πάλι από την Χαβάη και ο Μπαράκ Ομπάμα αναγκάστηκε να επιστρέψει και πάλι στον παππού του και την γιαγιά του.

Το 1979, αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο Punahou.

Το 1979, γράφτηκε στο Κολλέγιο Occidental του Washinton State, όπου έμεινε δυό χρόνια.

Το 1980, γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια.

Και μερικά άγνωστα στοιχεία. Θα είναι ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος της Αμερικής. Η γυναίκα του Μισέλ αντιτάχθηκε σφόδρα στο να θέσει υποψηφιότητα, για να μην δολοφονηθεί. Γι΄αυτό και ο Μπαράκ Ομπάμα έλαβε διπλάσια ασφάλεια από το Secret Sercvice και από πολύ νωρίς, όσο ποτέ κανένας άλλος υποψήφιος στην αμερικανική πολιτική ιστορία. Όταν δολοφονήθηκε ο Ρόμπερτ Κέννεντυ, ήταν 7 χρονών. Ανέκαθεν, τον είχε εικόνα του. Το δήλωσε, εδώ στην Ουάσιγκτων, όταν έγινε τελετή για τα 80 χρόνια από την γέννησή του. Η νίκη του, το 2004, πέρασε στην ιστορία σαν «OBAMANIA» και οι οπαδοί του του έδειξαν το δρόμο προς Ουάσιγκτων. Το περιοδικό Newsweek είχε γράψει, ότι ο Ομπάμα, στα 43 χρόνια του, έγινε Γερουσιαστής και ο Τζων Φίτζεραλντ Κέννεντυ Πρόεδρος. Το 1987, για πρώτη φορά, επισκέφθηκε την Κένυα, σε ηλικία 26 χρονών. Τον υποδέχθηκε η θεία του, που κατάγεται από το χωριό Kogelo, όπου βρίσκονται θαμένοι ο πατέρας του και ο παππούς του, ο ένας δίπλα στον άλλο. Πρόκειται για φτωχή επαρχία της Δυτικής Κένυας. Εκλαιγε απαρηγόρητα!! 19 χρόνια αργότερα, η γυναίκα του Michelle και τα παιδιά του Malia και Sasha προσγειώθηκαν στο Kenyatta International Airoport του Ναιρόμπι , τον Αύγουστο του 2006. Τους υποδέχθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης, με ουίσκι και τα συναφή,με πολλούς δημοσιογράφους και 12 λιμουζίνες. Το 1971, την πρώτη μέρα που φοίτησε, στο Δημοτικό Σχολείο Punahou της Χονολουλού, η δασκάλα του, Miss Hefty, τον σύστησε και τον ρώτησε σε ποιά φυλή ανήκε ο πατέρας τους. Και το αγοράκι, ο Μπαράκ Ομπάμα, απάντησε, ήσυχα και αυθόρμητα, στη “Luo!”. Τότε ένα συμμαθητής έκανε την μαιμού και τον κορόιδευε, ενώ γελούσαν όλοι. Ο μικρός Μπαράκ Ομπάμα δεν είπε απολύτως τίποτε. Το αντιπαρήλθε με ωριμότητα και στοικότητα. Η μητέρα του, Ann Dunham ,και ο δεύτερος Ινδονήσιος σύζυγός της, Lolo Soetoro, έξησαν στη Τζακάρτα 4 χρόνια. Το 1959, Ο πατέρας του, 23 χρονών, όπως προαναφέραμε, ήταν ο πρώτος μαύρος φοιτητής το Πανεπιστήμιο της Χαβάης . Και το 1962, ένα χρόνο μετά την γέννηση του Μπαράκ Ομπάμπα, αποφοίτησε με πτυχίο στα Οικονομικά.

Και συνεχίζουμε:

Το 1982, ο Μπαράκ Ομπάμα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, με πτυχίο ΒΑ ,στις Πολιτικές Επιστήμες.

Το 1984, γίνεται οικονομικός αναλυτής, στο Business International Corporation.

Το 1985, εγκαθίσταται στο Σικάγο και γίνεται Διευθυντής της εταιρείας Developing Communities Project.

Το 1982, ταξειδεύει στην Ευρώπη και στη Κένυα, όπου, για πρώτη φορά, συναντάται με τους συγγενείς του.

Το 1990, είναι ο πρώτος μαύρος, που εξελέγη Πρόεδρος του Harvard Law Review.

Το 1991, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Το 1992, παντρεύτηκε την Michelle Robinson, στο Σικάγο, όπου άρχισε να διδάσκει στη Νομική Σχολή της πόλεως και εκεί γνωρίστηκε και έγινε φίλος με τον διακεριμένο ομογενή Alexi Giannoulias.

Το 1993, γίνεται συνέταιρος στην εταιρεία Davis, Miner, Barnhill and Galland.

Το 1995, έγραψε και κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο “Dreams from my father.”

To 1995, πέθανε η μητέρα του από καρκίνο.

Το 1996, εξελέγη στη Πολιτειακή Γερουσία του Ιλλινόις.

Το 1999, γεννήθηκε η αδελφή του Malia.

Το 2000, έχασε τις προκριματικές εκλογές, για ομοσπονδιακός βουλευτής, από τον αντίπαλό του Boddy L. Rash.

Το 2001, γεννήθηκε η κόρη του Sasha.

Το 2003, δηλώνει πως δεν είναι αργά να σταματήσει ο πόλεμος στο Ιράκ, στη διάρκεια αντιπολεμικής διαδήλωσης, τρείς μέρες πριν από τους αμερικανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Το 2004, κύριος ομιλητής στο Συνέδριο των Δημοκρατικών, που αποτέλεσε κλειδί, για την ανοδική του πορεία στην υποψηφιότητα της προεδρίας.

Το 2004, εξελέγη ομοσπονδιακός Γερουσιαστής της Πολιτείας του Ιλλινόις.

Το 2006, έγραψε και κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του “The Audacity of Hope”.

Το 2007, ανακοίνωσε την υποψηφιότά του, για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 2007-8, ο Μαπράκ Ομπάμα κάνει προεκλογική εκστρατεία, για να διασφαλίσει την υποψηφιότητά του.

Και στις 28 Αυγούστου 2008, εξασφάλισε το προεδρικό χρίσμα, στο Εθνικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Τέλος, ο Μπαράκ Ομπάμα, από τις 20 Ιουνουαρίου 2009, και μετά την ορκωμοσία του, από το Καπιτώλειο, έχοντας μπροστά το Μεγάλο Μωλ, που συνδέει το Λευκό Οίκο με το Κογκρέσσο, καθίσταται ο 44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube