REAL TIME |

Weather Icon

O …εκτουρκισμός της Ευρώπης μέσω Παρισίων

Σε σχολιασμό μας τις προηγούμενες ημέρες, που αφορούσαν το θέμα του χαρακτηρισμού του ΡΚΚ ως τρομοκρατικής οργάνωσης από πλευράς της Ε.Ε. και των διαφόρων και διαφορετικών απόψεων που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία για το θέμα, γράψαμε αστεϊζόμενοι ότι αν δεν συμφωνούν κάποιοι με τις απόψεις μας, ας μας στείλουν στο Ιμραλί.
Τελικά, δεν είναι να πει κανείς ένα αστείο.
Η είδηση του ΕΘΝΟΥΣ που ακολουθεί τα λέει όλα:

Ανακρίνουν Ελληνες για το ΡΚΚ
Ανοίγει ο επικίνδυνος δρόμος για την ποινικοποίηση ακόμα και της σκέψης, καθώς Ελληνες πολιτικοί, συνδικαλιστές και δικηγόροι καλούνται σε εξέταση ως μάρτυρες από ειδική ανακρίτρια, προκειμένου να απαντήσουν σε πρωτοφανείς ερωτήσεις των γαλλικών δικαστικών αρχών αν γνωρίζουν συγκεκριμένους Κούρδους, για τη δράση του ΡΚΚ αλλά και για το ποια γνώμη και άποψη έχουν για το ΡΚΚ!
Οι επικίνδυνες αυτές ερωτήσεις γίνονται στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής που ζήτησε η Γαλλία με αφορμή κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εκεί εναντίον συγκεκριμένων Κούρδων για προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων, χρηματοδότησή τους κ.λπ. Οι δε Ελληνες καλούνται σε εξέταση επειδή στην κατοχή ενός από τους Κούρδους βρέθηκαν κάρτες διαφόρων πολιτικών, συνδικαλιστών, δικηγόρων κ.λπ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση έντονης διαμαρτυρίας που εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, τα ερωτήματα που τίθενται με βάση το γαλλικό αίτημα προς τους Ελληνες είναι «αν γνωρίζουν συγκεκριμένα ονόματα Κούρδων και σε καταφατική απάντηση πώς και γιατί έγινε η γνωριμία, τι γνωρίζουν για τη δράση τους στο ΡΚΚ, τι γνώμη έχουν και ποια είναι η άποψή τους για το ΡΚΚ κ.λπ. και γιατί η κάρτα τους βρέθηκε στην κατοχή συγκεκριμένων Κούρδων»!
Ο ΔΣΑ χαρακτηρίζει πρωτοφανείς, απαράδεκτες και αντίθετες σε κάθε έννοια δικαίου τόσο την κλήση ως μαρτύρων όλων αυτών των προσώπων και ιδιαίτερα δικηγόρων, επειδή η κάρτα τους βρέθηκε στο σπίτι κάποιου κατηγορουμένου, όσο και τις σχετικές ερωτήσεις.
Σημειώνοντας ότι το ΡΚΚ από το 2004 χαρακτηρίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως «τρομοκρατική οργάνωση», ο ΔΣΑ υπογραμμίζει ότι με τη διαδικασία αυτή κάθε πολίτης και ιδιαιτέρως οι δικηγόροι είναι δυνατό να αντιμετωπίζονται αφενός ως ύποπτοι και αφετέρου να μετατρέπονται από υπερασπιστές των διωκομένων σε συνεργάτες των διωκτικών αρχών, με συνέπεια να ακυρώνεται ο ρόλος τους.

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube