REAL TIME |

Weather Icon

Η Τουρκία επιβάλλει πρόστιμο οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ για τα HERON

Η Τουρκία επιβάλλει πρόστιμο οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ για τα HERON


Τα μή επανδρωμένα αεροσκάφη Heron, που παρήγγηλε το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (Savunma Sanayii Müsteşarlığı, SSM), για να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή πληροφοριών από το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, αναμένεται να παραληφθούν τον προσεχή Νοέμβριο.
Όμως η SSM προετοιμάζεται να επιβάλλει πρόστιμο ύψους 11 εκατ. λιρών Τουρκίας (8 εκατ. δολάρια), λόγω αργοπορίας στην παράδοση των μή επανδρωμένων αεροσκαφών. Πρόκειται για πραγγελία 10 μή επανδρωμένων αεροσκαφών, συνολικής αξίας 200 εκατ. δολαρίων, που έπρεπε να παραδοθούν 2 τον παρελθόντα Απρίλιο, 4 τον Σεπτέμβριο και τα υπόλοιπα τέσσερα τον προσεχή Δεκέμβριο. Το πρόστιμο στο ισραηλινό κονσόρτσιουμ UİP θα επιβληθεί για τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που δεν παραδόθηκαν τον Απρίλιο. Για τις άλλες παραδόσεις θα υπάρχουν άλλα πρόστιμα, αν χρειαστεί.
Να σημειωθεί ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μετά την παραλαβή των 10 μη επανδρωμένων αεροσκαφών, θα έχουν αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες συλλογής πληροφοριών σε ζωντανό χρόνο, σε ειρήνη και πόλεμο.

Πηγή: HURRIYET

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube