Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Οκτωβρίου 2008

Πέντε αστυνομικοί νεκροί στο Ντιγιαρμπακίρ, από επίθεση ενόπλων

Πέντε αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης δυο ενόπλων ανδρών σε υπηρεσιακό λεωφορείο της τουρκικής αστυνομίας, στο 12ο χλμ του δρόμου Ντιγιαρμπακίρ-Σίλβαν, τις απογευματινές ώρες σήμερα (17:00).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δυο ένοπλοι επιτέθηκαν με πολεμικά τυφέκια στο διερχόμενο λεωφορείο της αστυνομίας, με αποτέλεσμα το θάνατο του οδηγού του λεωφορείου, 4 αστυνομικών και τον τραυματισμό 23 αστυνομικών.
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν δήλωσε για το θέμα:
“Δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα μετριάσουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας…. Αύριο θα επανεξετάσουμε τα σχέδιά μας για το δρόμο που θα ακολουθήσουμε στον αγώνα για την καταπολέμηση αυοτύ του πολυσύνθετου φαινομένου. Μετά την αυριανή σύσκεψη, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες στον τομέα αυτό”.
Εν τω μεταξύ η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο με το οποίο δίνεται νέα εξουσιοδότηση στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) για την διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στο έδαφος του βόρειου Ιράκ κατά των Κούρδων ανταρτών του PKK.
Η Εθνοσυνέλευση ανανέωσε την εντολή για έναν χρόνο με ψήφους 529 υπέρ, έναντι 18 κατά. Η παρούσα εντολή λήγει στις 17 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube