Weather Icon

Κουρδικό και Αρμενικό: Προπαγάνδα σε εννέα γλώσσες

Κουρδικό και Αρμενικό: Προπαγάνδα σε εννέα γλώσσες


Στη φετινή διεθνή έκθεση βιβλίου της Φραγκφούρτης (15-20 Οκτωβρίου), τιμώμενη χώρα είναι η Τουρκία.
Η τουρκική Πρωθυπουργεία, δηλαδή το γραφείο του Πρωθυπουργού, που στην Τουρκία έχει διευρυμένες αρμοδιότητες, φρόντισε να επωφεληθεί της ευκαιρίας που της δίνει η συγκεκριμένη έκθεση και στο βιβλίο “Τουρκία 2008”, που τυπώθηκε για προπαγανδιστικούς σκοπούς, συμπεριέλαβε εκτεταμένα εδάφια με τις γνωστές τουρκικές θέσεις για δυο βασικά ζητήματα που την απασχολούν ως χώρα στο διεθνές σκηνικό, το Κουρδικό και το Αρμενικό….
Το βιβλίο ‘Türkiye 2008’, που έχει πολιτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και περιεχόμενα, έχει τυπωθεί (και αναμένεται να τυπωθεί) σε εννέα γλώσσες, ήτοι: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Αραβικά, Ρωσικά, Ιαπωνικά, Ισπανικά, Κινεζικά και Πορτογαλικά.
Το βιβλίο, που εκδόθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Τύπου και Πληροφόρησης, έχει εκτεταμένες ιστορικές και πολιτικές αναφορές στο Αρμενικό Ζήτημα και τα τραγικά γεγονότα του 1915, οπότε έχασαν τη ζωή του; 1,5 εκατ. Αρμένιοι. Στο βιβλίο αναφέρονται οι θέσεις της Τουρκίας στο συγκεκριμένο θέμα, όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Αρμένιοι είναι εκείνοι που κατηγορύνται ότι διέπραξαν γενοκτονία είς βάρος των Τούρκων και όχι το αντίθετο.
Επίσης, υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές στην “τρομοκρατία” που ασκείται από πλευράς του ΡΚΚ, χωρίς να γίνονται αναφορές στην άρνηση της ύπαρξης και τη στέρηση των βασικών δικαιωμάτων των 20 εκατ. Κούρδων που κατοικούν στο Βόρειο (τουρκικό) Κουρδιστάν.
Το βιβλίο, που εκδίδεται από το 2001, τυπώνεται με έξοδα του Ταμείου Προβολής της Τουρκίας (Türkiye Tanıtma Fonu) έχει τυπωθεί στις εξής γλώσσες:
Τουρκικά: 4.000 αντίτυπα
Αγγλικά: 13.500 αντίτυπα
Γαλλικά: 3.000 αντίτυπα
Γερμανικά: 3.000 αντίτυπα
Ρωσικά: 2.500 αντίτυπα
Ιαπωνικά: 3.000 αντίτυπα
Αραβικά: 3.000 αντίτυπα
Ισπανικά: 2.500 αντίτυπα
Κινεζικά: 3.000 αντίτυπα

Πηγή: Zaman

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube