Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Οκτωβρίου 2008

Η οργή δεν είναι καλός σύμβουλος

Η εφημερίδα ΤΑΡΑΦ, μετά την επίθεση των ανδρών του ΡΚΚ στο φυλάκιο του Άκτουτουν, που στοίχισε τη ζωή σε 17 Τούρκους στρατιώτες και προκάλεσε τεράστιο κύμα αντιδράσεων -για τα δεδομένα της Τουρκίας- κατά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα τουρκικά ΜΜΕ και στην τουρκική κοινή γνώμη, δημοσίευσε μια σειρά απορρήτων στρατιωτικών εγγράφων, αλλά και εικόνων βίντεο που ελήφθησαν από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που όλα μαζί αποδείκνυαν ότι το τουρκικό ΓΕΕΘΑ είχε όλες τις πληροφορίες για τις κινήσεις των ομάδων των ανδρών του ΡΚΚ τουλάχιστον μια μέρα…πριν την εκδήλωση της επίθεσης. Συγκεκριμένα, ένα από τα βίντεο που τραβήχτηκε μια ημέρα πριν την επίθεση, έδειχνε δεκάδες άνδρες του ΡΚΚ να κινούνται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το φυλάκιο που προσβλήθηκε, όπου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μέτρησαν 17 νεκρούς.
Η εφημερίδα ΤΑΡΑΦ κάλεσε την ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να δώσει εξηγήσεις στον τουρκικό λαό για τη χαρακτηριστική αδυναμία που επέδειξε ο στρατός και η ηγεσία στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης απειλής.
Στη συνέχεια ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντέδρασε βίαια και στην ουσία απείλησε δημόσια την εφημερίδα ΤΑΡΑΦ, καταλογίζοντάς της αυθάδεια και ανευθυνότητα, ενώ την ίδια στιγμή μια σειρά από εφημερίδες και ιστοσελίδες προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι οι εικόνες από το βίντεο δεν ήταν από το προσβληθέν φυλάκιο, αλλά από το όρος Κανδήλι, που απέχει 70-80 χλμ από το Άκτουτουν.
Αμέσως μετά, και ενώ νέα είδηση για ενέδρα των Κούρδων ανταρτών σε λόχο της “περιβόητης” Ταξιαρχίας Ορεινών Καταδρομών του Χακιάρι, με πέντε νεκρούς, 15 τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και ο διοικητής της ταξιαρχίας και ένα ελικόπτερο να έχει καταρριφθεί, η εφημερίδα ΤΑΡΑΦ απέδειξε ότι οι εικόνες του βίντεο είναι από το Άκτουτουν και ζήτησε με νέο άρθρο της από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να απολογηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στις ΤΕΔ, και η …κόντρα συνεχίζεται.
Ακριβώς σε αυτή τη χρονική στιγμή, ο Μελίχ Ασίκ, αρθρογράφος επι δεκαετίες της Μιλλιέτ, με “περγαμηνές” στην πίστη του στον τουρκικό εθνικισμό και των βαθύ κράτος, έγραψε σήμερα στη στήλη του τα εξής:
“Απ’ότι φαίνεται, η στρατηγική που ακολουθεί το ΡΚΚ από το 2004 και εντεύθεν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Κούρδων, αλλά αυτά των Αμερικανών (ΗΠΑ).
Δηλαδή, το ΡΚΚ επιτίθεται και χτυπάει για λογαριασμό των ΗΠΑ…
Στόχος είναι η αποσταθεροποίηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η απαξιωσή τους στα μάτια του τουρκικού λαού και η αποδυνάμωση της επιρροής τους στον τομέα της εθνικής πολιτικής της Τουρκίας.
Με αυτό τον τρόπο θα εξουδετερωθεί η αντιπολίτευση του στρατού και θα διευκολυνθεί η πραγματοποίηση των επιδιώξεων των ΗΠΑ σεμια σειρά από κρίσιμα θέματα, αρχής γενομένης από το Βόρειο Ιράκ και την Κύπρο.
Το κυβερντικό κόμμα και η κυβέρνηση του AKP, σε αυτόν αγώνα, είναι με την πλευρά των ΗΠΑ…
Οι ισλαμιστικοί κύκλοι, υπολογίζουν στη δημιουργία ενός θεοκρατικού ισλαμιστικού κράτους στο τέλος αυτής της διαδικασίας.
Όμως κανείς δεν υπολογίζει ότι σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η χώρα θα μεταβληθεί σε ένα Πακιστάν ή Αφγανιστά.
Υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Οι πληρωμένοι από τις ΗΠΑ στρατιώτες-δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ.
Αυτοί διεξάγουν έναν ψυχολογικό πόλεμο εν ονόματι των ΗΠΑ και του ΡΚΚ, εναντίον των εθνικών δυνάεμων, με κάθε είδους παραπληροφόρηση και πισώπλατα χτυπήματα και πισώπλατα μαχαιρώματα.
Όμως…
Για να αντιμετωπιστεί αυτός ο ψυχολογικός πόλεμος, η οργή και οι πιέσεις δεν είναι η καλύτερη λύση. Η καλύερη λύση είναι η πραγματικότητα και οι αλήθειες.
Η οργή μας αποδυναμώνει και ρίχνει σκιά στο δίκαιό μας.
Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, για να γλυτώσουν και να αποφύγουν την κριτική, θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και τις αδυναμίες τους. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να απαλειφθούν και οι αμφιβολίες που έχουν αρχίσει να αεμφανίζονται στο λαό (για την αποτελεσματικότητα των ΤΕΔ).
Για τις σχέσεις των ΤΕΔ με τα ΜΜΕ θα πρέπει να ιδρυθεί ένα δίκτυο συμβούλων.
Οι στρατηγοί δεν θα πρέπει να είναι αυτοί που θα ανοίγουν διάλογο με τα ΜΜΕ και δεν θα πρέπει να μπαίνουν σε διαδικασίες λογομαχίας και διαπληκτισμών. Οι σχέσεις αυτές θα πρέπει να ανατεθούν στα τμήματα του ΓΕΕΘΑ που είναι αρμόδια για την επαφή και τις σχέσεις με τα ΜΜΕ και το κοινό.
Κανείς να μην έχει καμιά αμφιβολία, θα έλθει μια μέρα που οι αλήθειες θα αποκαλυφθούν, όσο βαρειές κιαν είναι”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube