Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Οκτωβρίου 2008

Συμβαίνουν και εις Λονδίνον…

Απωλέσθη ψηφιακή μηχανή…
Για 17 στερλίνες πωλήθηκαν στο Διαδίκτυο πληροφορίες της MI6 για την Αλ Κάιντα
Η βρετανική μυστική υπηρεσία ΜΙ6 διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει πώς ένας πράκτοράς της έχασε μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, στην οποία ήταν αποθηκευμένες ευαίσθητες πληροφορίες για πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με το δίκτυο της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε την Τρίτη η αστυνομία του Χέρτφορντσαϊρ.
Σύμφωνα με αναφορές των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, η μηχανή Nikon διατέθηκε μάλιστα προς πώληση στο δικτυακό τόπο eBay έναντι μόλις 17 στερλινών.
Στη μνήμη της ήταν αποθηκευμένα ονόματα μελών της Αλ Κάιντα, δακτυλικά αποτυπώματα, αρχεία με πληροφορίες για τους υπόπτους καθώς και φωτογραφίες με πυραύλους και εκτοξευτήρες ρουκετών, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Sun.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κατασχέσαμε μια φωτογραφική μηχανή μετά την καταγγελία κάποιου πολίτη. Οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας το ερευνούν» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας του Χέρτφορντσαϊρ.
Η φωτογραφική μηχανή παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Χέμελ Χάμστεντ.
Η μηχανή περιείχε, επίσης, λεπτομερείς πληροφορίες για ένα σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών της ΜΙ6, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα στο αποθηκευμένο υλικό στη μνήμη της αναφερόταν και το όνομα του 46χρονου Αμπντούλ αλ-Χάντι αλ-Ιράκι, ο οποίος κρατείται στις φυλακές του Γκουαντανάμο μετά τη σύλληψή του από την CIA το 2007.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube