Weather Icon
Καύκασος , Ουκρανία 2 Οκτωβρίου 2008

Κατηγορίες Πούτιν για μυστική συμφωνία Ουκρανίας – Γεωργίας

Καταγγέλλει παράδοση όπλων από την Ουκρανία στη Γεωργία τον Αύγουστο.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι παρέδωσε όπλα στη Γεωργία κατά τη σύγκρουση του Αυγούστου και χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή πολύ λυπηρή κατά την έναρξη συνάντησης που έχει με την Ουκρανή ομόλογό του Γιούλια Τιμοσένκο.
«Είναι πολύ λυπηρό που η Ουκρανία έκρινε δυνατό να παραδώσει όπλα στη ζώνη της σύγκρουσης», δήλωσε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στη ρωσο-γεωργιανή σύγκρουση τον Αύγουστο.
«Είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, τα κράτη φέρονται φυσιολογικά με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση», πρόσθεσε.
Η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια δημοσιεύει σήμερα έρευνα σύμφωνα με την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο έδωσε εντολή να πουληθούν όπλα στη Γεωργία για την επίθεσή της στις αρχές Αυγούστου κατά της αποσχισθείσας περιοχής της Νότιας Οσετίας, την οποία υποστηρίζει η Ρωσία.
«Η κατάσταση γύρω από την κρίση στη Γεωργία εξελίσσεται με δύσκολο τρόπο. Εμείς επιθυμούμε με όλη μας την καρδιά μια ειρηνική λύση», δήλωσε η Γιούλια Τιμοσένκο.
«Θέλουμε να επικρατήσει εκ νέου η ειρήνη και η ηρεμία. Πιστεύω ότι αυτό εύχεστε και εσείς», πρόσθεσε αναφερόμενη στον Πούτιν.
Η ουκρανική προεδρία είχε κατηγορήσει τον Αύγουστο την Τιμοσένκο ότι σύνηψε μυστικές συμφωνίες με το Κρεμλίνο για να εξασφαλίσει την υποστήριξή του για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν το 2009 ή στις αρχές του 2010, και ότι απείχε σκόπιμα από μία καταδίκη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Γεωργία, σε αντίθεση με τον πρόεδρο Γιούσενκο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube