REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 27 Οκτωβρίου 2008

Ρωσική χείρα βοηθείας στην αεροπορική άμυνα της Κούβας

Ρωσική χείρα βοηθείας στην αεροπορική άμυνα της Κούβας

Η Ρωσία ξανά στην πίσω πόρτα των ΗΠΑ

Η Ρωσία προτίθεται να δώσει στην Κούβα τα «φώτα» της πάνω στην αεροπορική άμυνα, στη διάρκεια επίσκεψης ρωσικού στρατιωτικού κλιμακίου από τη Δευτέρα στο νησί της Καραϊβικής.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, «Ρώσοι και Κουβανοί στρατιωτικοί θα ανταλλάξουν την εμπειρία τους σε θέματα οργάνωσης της αεράμυνας και εκπαίδευσης αξιωματικών».
Οι δύο πλευρές «θα συζητήσουν την προοπτική εκπαίδευσης Κουβανών αξιωματικών σε στρατιωτικές ακαδημίες και κέντρα της Ρωσίας με τη χρήση προηγμένων ρωσικών στρατιωτικών εξοπλισμών» ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Το στρατιωτικό κλιμάκιο που θα επισκεφθεί την Κούβα με επικεφαλής τον αρχηγό της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας θα διερευνήσει
επίσης «τρόπους ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κούβας» πρόσθεσε ο ίδιος.
Η ρωσική αποστολή θα μείνει στην Κούβα έως τις 3 Νοεμβρίου.
Το 1962 η Κούβα βρέθηκε στο επίκεντρο του Ψυχρού Πολέμου, όταν η τότε Σοβιετική Ένωση εγκατέστησε πυραύλους στο έδαφός της κλιμακώνοντας την ένταση με την Ουάσινγκτον.
Τους τελευταίους μήνες η Μόσχα έχει εντείνει τις επαφές της τόσο με την Κούβα όσο και με την Βενεζουέλα, χώρα που επίσης ασκεί δριμεία κριτική στις ΗΠΑ.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube