Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Οκτωβρίου 2008

Πέντε Τούρκοι κομάντος νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες σε μάχες με το ΡΚΚ

Πέντε Τούρκοι κομάντος νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες σε μάχες με το ΡΚΚ


Πέντε Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχες με αντάρτες του ΡΚΚ στα ΝΑ της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν δεκαπέντε στρατιώτες, ενώ κατέπεσε και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε ενισχύσεις. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο διοικητής της ταξιαρχίας καταδρομών.
Οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην περιοχή Καβακλί, του νομού Χακιάρι, της ΝΑ Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με το Βόρειο Ιράκ.
Να σημειωθεί ότι οι απώλειες αυτές…των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων καταγράφονται σε μια περίοδο που αυτές δέχονται σκληρή κριτική από τα ΜΜΕ και την τουρκική κοινωνία για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται το Κουρδικό σε επιχειρησιακό επίπεδο, ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία είναι αυτή που επιδιώκει τη συνεργασία με το αυτόνομο κράτος του Νοτίου Κουρδιστάν, με στόχο την αντιμετώπιση του ΡΚΚ.

Σημείωμα: Σε πρωινή μας ανάρτηση αναφέραμε ότι οι νεκροί κατά τις συμπλοκές ήταν 10. Οι πληροφορίες μας προερχόταν από την ηλεκτρονική εφημερίδα BUGUN και μιλούσαν για μια συμπλοκή στην Τσουκούρτζα, με πέντε νεκρούς και για μια δεύτερη συμπλοκή στην πόλη Μπειτουσεμπάπ, με άλλους πέντε νεκρούς. Στη συνέχεια η BUGUN αναίρεσε την πληροφορία για τους πέντε νεκρούς στη δεύτερη συμπλοκή. Ελπίζουμε η περίπτωση αυτή να μας γίνει μάθημα και να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον. Ζητάμε συγνώμη για το ολίσθημα.
Σάββας Καλεντερίδης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube