REAL TIME |

Weather Icon

Επεισόδια στην Τουρκία για κακομεταχείριση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν από τους δεσμοφύλακες

Επεισόδια στην Τουρκία για κακομεταχείριση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν από τους δεσμοφύλακες

Κούρδοι διαδηλωτές στο Ντιγιαρμπακίρ, διαμαρτύρονται για την άσκηση φυσικής βίας στον ηγέ της τους, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν
Μεγάλης κλίμακας επεισόδια σημειώθηκαν χθες σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, αλλά και της Ευρώπης, από Κουρδους που διαμαρτύρονται για βίαιη συμπεριφορά των δεσμοφυλάκων στον έγκλειστο Κούρδο ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.
Όλα ξεκίνησαν με τη δημοσίευση της είδησης του πρακτορείου ειδήσεων FIRAT HABER AJANSI, με βάση την οποία οι δεσμοφύλακες της φυλακής του Ιμραλί, όπου κρατείται ο Κούρδος ηγέτης, τον υποχρέωσαν να ξαπλώσει στο πάτωμα και άσκησαν πάνω του φυσική βία, ενώ ταυτόχρονα τον επείλησαν ότι θα τον σκοτώσου. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, οι αρχές της φυλακής…απέφευγαν να ασκήσουν φυσική βία στον Οτζαλάν, αρκούμενες σε επιβολή ποινών απομόνωσης, όποτε θεωρούσαν ότι ο Άπο παραβίαζε τους κανόνες της φυλακής, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους δικηγόρους που τον επισκέπτονται άπαξ της εβδομάδος.
Μετά τη δημοσίευση της συγκεκριμένης είδησης ομάδες Κούρδων πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε μια σειρά από πόλεις της Τουρκίας, οι οποίες συγκεντρώσεις κατέληξαν σε συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ σημειώθηκαν και καταστροφές σε αυτοκίνητα, καταστήματα και γραφεία δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν στν Κωνσταντινούπολη, το Ντιγιαρμπακίρ, τα Άδανα, την Ούρφα, το Χακιάρι, το Σίρνακ, το Μπάτμαν, τη Μερσίνα, τη Γιουκσέκοβα και αλλού.
Να σημειωθεί ότι διαδηλώσεις και επεισόδια σημειώθηκαν και σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, όπως στο Παρίσι, τη Μασσαλία, τη Ζυρίχη, τη Βέρνη, τη Βασιλεία, το Αμβούργο, την Αμβέρσα, τη Χάγγ και σε μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων που πρόσκεινται στους Κούρδους της Τουρκίας, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα επεκταθούν στο σύνολο των πόλεων της Τουρκίας, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube