Weather Icon
Γαλλία , Καύκασος 2 Οκτωβρίου 2008

Μας έκοψαν οι Γάλλοι κατασκευαστές την εισήγηση να πάμε σκάφη του Π.Ν στην Κύπρο και μας ανάγκασαν να τα χαρίσουμε στην Γεωργία

Πήραμε με ηλεκτρονικό μήνυμα από τον κ. Γιάννη Μπρίσκο το κείμενο που ακολουθεί, το οποίο υπογράφει ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. Το κείμενο αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

“Σχετικά με την αναφορά για την παραχώρηση 2 παλαιών σχετικά σκαφών του πολεμικού ναυτικού, συγκεκριμένα 2 ταχέων σκαφών κατευθυνόμενων πυραύλων, στο ναυτικό της Γεωργίας.
Τα συγκεκριμένα σκάφη αρχικά προορίζονταν να παραχωρηθούν στην Κύπρο για την δημιουργία ενός μικρού ναυτικού στoλίσκου που θα βοηθούσε την άμυνα της νήσου. Όμως στα οπλικά συστήματα έχει τον τελευταίο λόγο ο κατασκευαστής για το αν συμφωνεί για την παραχώρηση του συστήματος. Έτσι στην εν λόγω περίπτωση η Γαλλία (κατασκευαστής) δεν συμφώνησε σε αυτό και ψάχνοντας βρήκαν (το ΥΠΕΞ?) ότι θα μας ωφελούσε διπλωματικά να τις παραχωρήσουμε στους Γεωργιανούς. Η αλήθεια είναι ότι ζούσαν αρκετοί έλληνες εκεί και το πολιτικό σκηνικό στην περιοχή ήταν εντελώς διαφορετικό, οπότε η επιλογή φαινόταν λογική!
Άλλωστε και οι Ρώσοι είχαν παραχωρήσει την πλειοψηφία των συστημάτων του Γεωργιανού στρατού (Ρώσικης κατασκευής αντιαεροπορικά κατέρριψαν τα…
ρωσικά μαχητικά στην πρόσφατη σύγκρουση!).
Το χειρότερό τότε, ήταν η σφαλιάρα της Γαλλίας, που δεν συμφώνησε
στην παραχώρηση άρα και στην βοήθεια σε ένα κράτος που είναι το μόνο στην Ευρώπη που βρίσκετε υπό κατοχή το 38% του εδάφους του. Αλλά διπλωματικά παιχνίδια είναι αυτά και εμείς ως γνωστό καρπαζοεισπράκτορες! Αυτά για να βλέπουμε και πιο μέσα μερικά γεγονότα και με βάση τις συγκυρίες της εποχής που έλαβα χώρα”.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube