Weather Icon
Γεωοικονομία , Ισραήλ 9 Οκτωβρίου 2008

ΗΠΑ: Κατηγορούνται οι Εβραίοι για την οικονομική κρίση

ΗΠΑ: Κατηγορούνται οι Εβραίοι για την οικονομική κρίση


Μετά την εμφάνιση του οικονομικού κραχ στις ΗΠΑ εδραιώνεται σταδιακά η άποψη στην αμερικανική κοινή γνώμη ότι υπεύθυνοι για την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης είναι οι Εβραίοι που διείσδυσαν και απέκτησαν επιρροή στη Wall Street και την αμερικανική κυβέρνηση και με την απληστία τους, που θεοποίησε το χρήμα και το κέρδος, προκάλεσαν την σοβαρότερη οικονομική κρίση της σύχρονης ιστορίας της ανθρωπότητος.
Φαίνεται μάλιστα ότι εκείνοι που συμμερίζονται την άποψη ότι σοβαρό μερίδιο ευθύνης για την οικονομική κρίση έχουν οι Εβραίοι χρηματιστές και τραπεζίτες των ΗΠΑ είναι τόσοι πολλοί, που θορυβήθηκε η οργάνωση που έχει αναλάβει εργολαβικά την καταπολέμηση του αντισημητισμού (Anti-Defamation League, ADL), η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Εντύπωση προκαλεί η αναφορά της ADL στο διαδίκτυο, το οποίο αναδεικνύεται σε κυρίαρχο μέσω έκφρασης και ενημέρωσης των πολιτών και της κοινής γνώμης, σε μια εποχή που πολλά από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ ελέγχονται ασφυκτικά από μεγάλα εβραϊκά οικονομικά συμφέροντα, που θεωρούνται υπεύθυνα για την πρόκληση της τεράστιας οικονομικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υ.Γ. Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι το δημοσίευμα είναι δυνατόν να δημιουργήσει παρεξηγήσεις (ήδη υπάρχουν μερικές), θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πρώτα-πρώτα ως άνθρωπος και ως Έλληνας ποντιακής καταγωγής ότι είμαι αλληλέγυος με τον εβραϊκό λαό, που υπέστη την άγρια γενοκτονία από τους ναζί, ασχέτως αν οι ίδιοι δεν ήταν μέχρι τώρα αλληλέγγυοι φανερά (με εξαίρεση ορισμένες περιπτώσεις παρουσίας Εβραίων Ελλήνων σε εκδηλώσεις τα τελευταία 2-3 χρονια) στη Γενοκτονία που υπέστησαν οι Έλληνες από τους Τούρκους στη Θράκη, τον Πόντο και την Ανατολία.
Τώρα όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν υπεύθυνοι αποκλειστικά οι Εβραίοι για την οικονομική κρίση που μαστίζει την ανθρωπότητα.
Ανάμεσα στους υπεύθυνους υπάρχουν Αμερικανοί πολίτες εβραϊκής, ιρλανδικής, ιταλικής και ίσως και ελληνικής καταγωγής. Άρα έχουν ατομική ευθύνη όλοι όσοι έπαιξαν το ρόλο που έπαιξαν στην εκδήλωση αυτής της κρίσης.
Αν υπάρχουν φήμες στις ΗΠΑ που αδικούν τους Εβραίους, καλό θα είναι να κάνει η ίδια η ADL αλλά και οι αλλοι εβραϊκοί φορείς των ΗΠΑ μια έρευνα με τις κυριώτερες εταιρείες που θεωρούνται υπέυθυνες για την οικονομική κρίση και να αναφέρονται τα εργοδοτικά συμφέροντα των εταιρειών αυτών.
Αυτό θα ήταν η καλύτερη απάντηση σε υπερβολές που σέρνονται στις ΗΠΑ, αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη.
Ακτιβιτστικού και προβοκατόρικου τύπου επιθέσεις σε δημοσιεύματα, που έχουν έστω και το στοιχείο της υπερβολής, δεν συμβάλλουν στην αποκατάσταση της αλήθειας.

φιλικά

Σάββας Καλεντερίδης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube