Weather Icon

Επεισόδια στην Τουρκία για κακομεταχείριση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν από τους δεσμοφύλακες (2)

Επεισόδια στην Τουρκία για κακομεταχείριση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν από τους δεσμοφύλακες  (2)

Τα καταστήματα σήμερα δεν άνοιξαν στο Ντιγιαρμπακίρ

Γράψαμε χθες για το θέμα της κακομεταχείρισης του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και για επεισόδια που σημειώθηκαν σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας και της Ευρώπης με αφορμή πληροφορίες που διέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων FIRATNEWS και οι δικηγόροι του έγκλειστου στη φυλακή του Ιμραλί Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, σύμφωνα με τις οποίες ο Άπο κακοποιήθηκε από τους δεσμοφύλακές του, μέσα στο κελί του.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και χθες σε διάφορες πόλεις και περιοχές της Τουρκίας, καθώς και σε δεκάδες πόλεις της Ευρώπης, όπου γραφεία και καταστήματα τουρκικών συμφερόντων δέχτηκαν επιθέσεις Κούρδων διαδηλωτών.
Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια συνεχίζονται και σήμερα σε Ευρώπη και Τουρκία. Συγκεκριμένα στο Ντιγιαρμπακίρ το 90% των καταστημάτων της πόλης δεν άνοιξαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην κακομεταχείριση των τουρκικών αρχών στον Άπο. Σήμερα επισκέφθηκε το Ντιγιαρμπακίρ ο πρωθυπουργός Ερντογάν, ο οποίος βρήκε μια πόλη έρημη, ως διαμαρτυρία στη στάση της κυβέρνησης γενικότερα στο Κουρδικό και ειδικά στο θέμα του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.
Τα επεισόδια συνεχίζονται και τη στιγμή αυτή σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας.
Φωτογραφίες από τα επεισόδεια στις διεύθυνσεις:
http://galeri.internethaber.com/gallery.php?id=2233
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=17039&rid=2http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakikaGaleri&ArticleID=1005447&PAGE=1

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube