REAL TIME |

Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Πρόσωπα , Σκοπιανό 24 Σεπτεμβρίου 2008

Αρθρο της “Washington Times” καλεί την κυβέρνηση Μπους να αποσύρει την αναγνώριση των Σκοπίων

Αρθρο της “Washington Times” καλεί την κυβέρνηση Μπους να αποσύρει την αναγνώριση των Σκοπίων


Με άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται σήμερα στην Washington Times, και υπογράφουν οι γερουσιαστές Ολυμπία Σνόου και Ρόμπερτ Μενέντεζ, οι δυο νομοθέτες ζητούν από την κυβέρνηση Μπους να αποσύρει την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» εάν τα Σκόπια δεν επιδείξουν ειλικρινή διάθεση συνεργασίας για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.
Οι δυο γερουσιαστές επικρίνουν την απόφαση της κυβέρνησης Μπους, το Νοέμβριο του 2004, να αναγνωρίσει τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και προβάλλουν το επιχείρημα ότι η ενέργεια αυτή της Ουάσιγκτον όχι μόνο δεν συνέδραμε τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών, αλλά αντίθετα ενθάρρυνε τα Σκόπια να υιοθετήσουν μια προκλητικά αδιάλλακτη στάση στις συνομιλίες για το όνομα. Διαβεβαιώνουν μάλιστα ότι ενδεχόμενη αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ και απόσυρση της αναγνώρισης θα έχει διακομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο.
Η ελληνικής καταγωγής Ρεπουμπλικανή Ολυμπία Σνόου και ο Δημοκρατικός Ρόμπερτ Μενέντεζ προβάλλουν τα ιστορικά επιχειρήματα, παραθέτουν τις προειδοποιήσεις του τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Εντουαρντ Στετίνιους, ο οποίος το 1944 τόνιζε ότι η δημιουργία «μακεδονικής περιφέρειας» εντός της Γιουγκοσλαβίας ουσιαστικά αποτελούσε απειλή κατά της Ελλάδας, και παρουσιάζουν τις αλυτρωτικές βλέψεις της σημερινής ηγεσίας της ΠΓΔΜ. Τέλος, καλούν την Κοντολίζα Ράις και την αμερικανική κυβέρνηση να στηρίξουν μια ονομασία όπως είναι το «Βόρεια ή Ανω Μακεδονία» που αποτυπώνει τη γεωγραφική πραγματικότητα της περιοχής.
Αναδημοσίευση από το STRATEGY-GEOPOLITICS

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube