Weather Icon

H τουρκική πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει το Καντίλ και η νέα ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ το Σίρνακ

H τουρκική πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει το Καντίλ και η νέα ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ το Σίρνακ


Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από την ανάρτηση του άρθρου μας “Ο συμβιβασμός Ερντογάν-Στρατηγών” και τα ίδια τα γεγονότα έρχονται να μας επαληθεύσουν.
Την ίδια μέρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ επιβεβαιώνει με τις καλές σχέσεις και τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για τον έλεγχο του Κουρδικού και την εξουδετέρωση του ΡΚΚ, η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις των ανταρτών του ΡΚΚ στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ), ενώ την ίδια ώρα η νέα ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, αποτέλεσμα του συμβιβασμού Ερντογάν-Στρατηγών, κατέστρεφε με βόμβες καταστήματα φίλα προσκέιμενων προς το ΡΚΚ επαγγελματιών στην πόλη Σιρνάκ, του Βορείου Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκίας).
Συγκεκριμένα, τις βραδυνές ώρες χθες σμήνος αεροσκαφών F-16 που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ντιγιαρμπακίρ βομβάρδισε θέσεις των ανταρτών του ΡΚΚ στις περιοχές Καλατούκα (Kalatuka) και Καντίλ (Kandil) του Νοτίου Κουρδιστάν. Οι επιχειρήσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εντάσσονται στο πλαίσιο μέτρων για την καταπολέμηση του ΡΚΚ και συγκεκριμένα για την αποτροπή της χειμερινής προετοιμασίας της κουρδικής οργάνωσης στα στρατόπεδα που διαθέτει στις περιοχές των συνόρων Ιράκ-Ιράν-Τουρκίας.
Την τουρκική αεροπορική επίθεση στο Καντίλ επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων CIHAN ο εκπρόσωπος τύπου των ενόπλων δυνάμεων (πεσμεργκά) του Νοτίου Κουρδιστάν, Cebbar Yaver.
Οι επιθέσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας γίνονται κατόπιν αδείας των ΗΠΑ, που έχουν τον έλεγχο του εναερίου χώρου του Ιράκ, και της κυβέρνησης της Βαγδάτης.
Την ίδια ώρα που τα τουρκικά F-16 βομβάρδιζαν τις θέσεις των Κούρδων ανταρτών, τα στελέχη των παρακρατικών-παραστρατιωτικών μηχανισμών του τουρκικού κράτους, που θεωρούνται η συνέχεια της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, βομβάρδιζαν και κατέστρεφαν εμπορικά καταστήματα στην πόλη Σιρνάκ, που θεωρείται ένα από τα κάστρα του ΡΚΚ στο Βόρειο (τουρκικό) Κουρδιστάν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube