REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Σεπτεμβρίου 2008

H ελληνική πολιτεία ξέρει να επιβραβεύει!!! (συνέχεια)

Κομψό και διακριτικό τρόπο βρήκε η Λευκωσία για να εκφράσει την αντίθεσή της στη – θεωρούμενη σχεδόν βέβαιη – απόφαση της κ. Μπακογιάννη να τοποθετήσει τον Βασίλη Παπαϊωάννου πρέσβη στην Κύπρο, στη σημαντικότερη σήμερα πρεσβεία της Ελλάδας, με δεδομένη την αμερικανική πίεση να κλείσει το Κυπριακό.
Η εφημερίδα «Χαραυγή», όργανο του ΑΚΕΛ, άρχισε να δημοσιεύει εκτενή αποσπάσματα από το βιβλίο του Σάββα Καλεντερίδη «Η ώρα της αλήθειας», στο οποίο ο Έλληνας στρατιωτικός περιγράφει την υπόθεση Οτσαλάν και, φυσικά, τον ρόλο του Παπαϊωάννου, που, διευθυντής τότε του διπλωματικού γραφείου του Θεόδωρου Πάγκαλου, μετέφερε στην ελληνική πρεσβεία της Κένυας τις γνωστές εντολές: «Βάλτε τον σε ένα σεντόνι κι αφήστε τον στο πάρκο» κ.λ.π. Ο συγγραφέας αφήνει μάλιστα να εννοηθεί στο βιβλίο του ότι ο Παπαϊωάννου δεν ήταν απόλυτα πιστός μόνο στους Έλληνες υπηρεσιακούς και πολιτικούς προϊσταμένους του.
Προφανώς, ο κ. Χριστόφιας προτιμά να έχει πρέσβη στη Λευκωσία ένα πρόσωπο χωρίς τέτοιο βεβαρημένο παρελθόν, που να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και του ιδίου του κ. Καραμανλή. Δεν είναι βέβαιο όμως ότι θα εισακουσθεί από την Ντόρα, που επιμένει να ελέγχει με ανθρώπους της – και όχι πάντα με αξιοκρατικά κριτήρια – τα κρισιμότερα διπλωματικά πόστα.
Έτσι, μετά το διαβόητο «Μαύρο Γάτο» που εστάλη στην Άγκυρα και τον Παπαϊωάννου που τοποθετήθηκε στη Λευκωσία, ο Θεόδωρος Σκυλλακάκης, της απολύτου εμπιστοσύνης της οικογένειας Μητσοτάκη, ετοιμάζει λέγεται τις βαλίτσες του για την Ουάσινγκτον, ως «πρέσβης εκ προσωπικοτήτων», ένας θεσμός, που όπως και τόσοι άλλοι εν Ελλάδι, εξυπηρετεί κι αυτός τη συνήθη τάση των Ελλήνων πολιτικών να αντιμετωπίζουν το κράτος τους ως τσιφλίκι. Τελευταία περίπτωση τέτοιου πρέσβη εκ προσωπικοτήτων, ο σύμβουλος του Σαακασβίλι, Άλεξ Ρόντος, που υπέγραφε το προφητικό του άρθρο στην «International Herald Tribune“, για τα όσα έμελλε να συμβούν στη Ν.Οσετία, ως πρώην πρέσβης της Ελλάδας, τίτλο που είχε λάβει επι υπουργείας Γ. Παπανδρέου. Δεν φτάνει που η χώρα δεν εκπροσωπείται διεθνώς, διασύρεται και το όνομά της από πάνω…

Κόσμος του Επενδυτή, Παραπολιτικό σχόλιο, σελ.12
13/9/2008

Αναδημοσίευση από το Greek American News Agency

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube