Γενικά θέματα 19 Σεπτεμβρίου 2008

Chinook του στρατού των ΗΠΑ κατέπεσε στο Κουβέιτ. Επτά στρατιωτικοί νεκροί

Chinook  του στρατού των ΗΠΑ κατέπεσε στο Κουβέιτ.  Επτά στρατιωτικοί νεκροί


Αν και αποφεύγουμε να σχολιάζουμε περιστατικά καθαρά στρατιωτικού ενδιαφέροντος (θέλουμε να περιοριστούμε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής), επειδή για την πτώση του ελικοπτέρου τ. Chinook που μετέφερε το μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Πέτρο, γράφηκαν πολλά και το γεγονός σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και επειδή ο ελληνικός στρατός διαθέτει μεγάλο αριθμό ελικοπτέρουν αυτού του τύπου, θα αναφερθούμε σε ένα αεροπορικό ατύχημα που έγινε στο Κουβέιτ.
Εκεί κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο τ. Chinook των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 7 στρατιωτικοί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας BUGUN o εκπρόσωπος του αγγλικού στρατού, Paul Smyth, δήλωσε ότι το ελικόπτερο έπεσε 50 χλμ δυτικά της Βασόρας και από την πτώση, που δεν οφείλεται σε εχθρική ενέργεια, έχασαν τη ζωή τους 7 στρατιωτικοί.
Σε προηγούμενη ανακοίνωση του στρατού των ΗΠΑ αναφέρθηκε ότι στο συγκεκριμένο ατύχημα έχασαν τη ζωή τους 5 στρατιωτικοί.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube