REAL TIME |

Weather Icon
Ιράν , Ισλάμ , Ισραήλ 25 Σεπτεμβρίου 2008

Πέρες: «Ο Αχμαντινετζάντ ντροπιάζει το Ισλάμ»

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες κατηγόρησε σήμερα τον ομόλογό του Ιράν, λέγοντας ότι ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ «θεωρεί τον κόσμο όλο ηλίθιο».
«Αυτός διέπραξε ένα μοιραίο λάθος, θεωρεί ότι όλος ο κόσμος είναι ηλίθιος, θεωρεί τον εαυτό του ως τον απόλυτο προφήτη κηρύσσοντας ότι δεν υπάρχει πια ελπίδα για τις ΗΠΑ, για το Ισραήλ και ότι αυτός είναι η μόνη ελπίδα», δήλωσε ο Πέρες μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο.
«Ντροπιάζει το Ισλάμ, τις θρησκείες, τις ΗΠΑ, τη δημοκρατία, η φωνή του δεν έρχεται από τον ουρανό αλλά από την κόλαση, μια μέρα θα χαθεί όπως ένα ρεύμα αέρος», πρόσθεσε ο Πέρες ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ο Πέρες κατήγγειλε χθες, Τετάρτη, από το βήμα του ΟΗΕ την Τεχεράνη για τους κινδύνους του επίμαχου πυρηνικού της προγράμματος και υπογράμμισε ότι «η Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας φέρουν την ευθύνη για την αποτροπή των καταστροφών, πριν αυτές συμβούν».
Στις 6 Σεπτεμβρίου ο Πέρες δήλωσε ότι αντιτίθεται σε μια στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν αλλά ζήτησε να ασκηθούν οικονομικές πιέσεις ώστε να πειστεί η Τεχεράνη να αποποιηθεί το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ αντίθετα δήλωσε ότι η χώρα του δεν μπορεί να δεχτεί ότι το Ιράν αποκτά πυρηνικά όπλα, υπογραμμίζοντας ότι ουδεμία επιλογή αποκλείεται, υπονοώντας μια στρατιωτική επιχείρηση.
Την Τρίτη στον ΟΗΕ ο Αχμαντινετζάντ δήλωσε ότι η χώρα του θα αντισταθεί στον εκφοβισμό και θα συνεχίσει να προασπίζεται τα δικαιώματά του στην πρόσβαση στην πυρηνική ενέργεια για ειρηνική χρήση, ενώ εξαπέλυσε έντονη αντι-ισραηλινή κριτική.
Οι χώρες της Δύσης και το Ισραήλ τρέφουν υποψίες ότι το Ιράν επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Η Τεχεράνη για την οποία ο ΟΗΕ έχει εγκρίνει επανειλημμένα δέσμες κυρώσεων, το διαψεύδει.
Το Ισραήλ θεωρεί το Ιράν εχθρική χώρα. Ο Αχμαντινετζάντ από την πλευρά του επαναλαμβάνει ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα καταστραφούν, ενώ αμφισβητεί το γεγονός του Ολοκαυτώματος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube