Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Σεπτεμβρίου 2008

Τα “τσακάλια” στον Εύξεινο Πόντο

Τα “τσακάλια” στον Εύξεινο Πόντο

Το USS McFaul του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που περιπολεί στον Εύξεινο Πόντο

Οι ΗΠΑ διεξάγουν τη ναυτική άσκηση “Jackal Stone” στον Εύξεινο Πόντο, με τη συμμετοχή άλλων έξι χωρών, ανάμεσα στις οποίες και η Ουκρανία, που λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους άσκηση, που στρέφεται ανοικτά εναντίον της Ρωσίας.
Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Ρουμανίας, συνταγματάρχης lorin Jipa, ανακοίνωσε ότι σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, αρχίζει η άσκηση “Jackal Stone”, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου. Στην άσκηση, εκτός από τις ΗΠΑ, συμμετέχουν η Ουγγαρία, η Λιθουανία, η Ρουμανία, η Λετονία, η Σουηδία και η Ουκρανία.
Ο Ρουμάνος αξιωματικός ανέφερε ότι στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 1300 στρατιώτες και συνολικά τέσσερα πλοία, από ένα από Ρουμανία, Ουκρανία και Σουηδία και το αμερικανικό USS McFaul, που θα ηγηθεί της άσκησης.
Να σημειωθεί ότι το αμερικανικό USS McFaul, που έχει ηγετικό ρόλο στην εν λόγω άσκηση, μπήκε δυο φορές στα νερά του Ευξείνου Πόντου για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως δηλώνουν ομοθυμαδόν και σε κάθε τόνο οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσαν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων Fars ve ISNA, το Ιράν διεξάγει μεγάλης κλίμακας αεροπορική άσκηση στην οποία συμμετέχουν 30 περιφέρειες της χώρας.

Πηγή: YENI SAFAK

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube