REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 18 Σεπτεμβρίου 2008

Ο αμερικανικός στρατός ανοικοδομεί βάση στη Βουλγαρία

Ο αμερικανικός στρατός ανοικοδομεί βάση στη Βουλγαρία

Ο χάρτης της Βουλγαρίας με σημειωμένες τις περιοχές όπου λειτουργούν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις

Το κόστος της ανοικοδόμησης θα ανέλθει στα 61 εκατομμύρια δολάρια.
Ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε την ανοικοδόμηση μίας εκ των κοινών βάσεων που διατηρεί στη Βουλγαρία με τον βουλγαρικό στρατό, το κόστος της οποίας θα ανέλθει σε 61 εκατομμύρια δολάρια (42,3 εκατομμύρια ευρώ), ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η αμερικανική πρεσβεία στη Σόφια.
Δεκατρείς εταιρείες, 11 βουλγαρικές, μία ιταλική και μία αμερικανική, ανέλαβαν να οικοδομήσουν στρατώνες για 2.500 στρατιώτες, καντίνες, αποθήκες και διοικητικά κτίρια στο στρατόπεδο του Νόβο Σέλο, στην ανατολική Βουλγαρία.
Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον Νοέμβριο και να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2011.
«Πρόκειται για το πιο σημαντικό οικοδομικό σχέδιο που διοργανώθηκε ποτέ από τον αμερικανικό στρατό στη Βουλγαρία», δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ, Νάνσι ΜακΕλντάουνι.
Το Μάιο, ο αμερικανικός στρατός υπέγραψε συμβόλαιο 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την εγκατάσταση ενός προσωρινού κοινού στρατοπέδου εκπαίδευσης για 900 Αμερικανούς στρατιωτικούς και 300 Βούλγαρους.
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, υπέγραψε το 2006 συμφωνία για τη χρήση από τις ΗΠΑ τριών βουλγαρικών βάσεων στο πλαίσιο της αναδιάταξης των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη.
Η αναδιάταξη αυτή αφορά κυρίως στη βάση του Νόβο Σέλο κοντά στο Σλίβεν, στην ανατολική Βουλγαρία, τις αεροπορικές βάσεις του Μπεζμέρ κοντά στο Γιαμπόλ, στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, και του Γκραφ Ιγκνατίεβο κοντά στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), όπως και αποθήκη για υλικά κοντά στο Αΐτος, στην ανατολική Βουλγαρία.
Το Πεντάγωνο εξετάζει να αναπτύξει εκ νέου την προσεχή δεκαετία στην ανατολική Ευρώπη και στην Ασία 60.000 ως 70.000 άνδρες, οι οποίοι στρατοπεδεύουν μέχρι σήμερα κυρίως στη Γερμανία και τη Νότια Κορέα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube