Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 21 Σεπτεμβρίου 2008

Το ΝΑΤΟ σχηματίζει μονάδες ταχείας αντίδρασης για να αντιμετωπίσει τη ρωσική αποφασιστικότητα

Το ΝΑΤΟ σχηματίζει μονάδες ταχείας αντίδρασης για να αντιμετωπίσει τη ρωσική αποφασιστικότητα


Ενώ συνεχίζονται οι πολιτικές και διπλωματικές διεργασίες για την είσοδο της Γεωργίας και της Ουκρανίας στην Ατλαντική Συμμαχία, κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, τον προσεχή Δεκέμβριο, μονάδες ταχείας επεμβάσεως σχεδιάζει να συστήσει το ΝΑΤΟ, για να είναι θέση να δρουν άμεσα σε περιπτώσεις επίθεσης της Ρωσίας εναντίον γειοτνικών της χωρών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times, που στηρίζεται σε πληροφορίες του αμερικανικού πενταγώνου, οι μονάδες αυτές θα είναι μικρές, ευκίνητες, με μεγάλη ισχύ πυρός και θα έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε επιχειρήσεις αμυντικού χαρακτήρα.
Οι μονάδες αυτές θα προβληθούν ως χειροπιαστή εγγύηση στις νέες και στις υποψήφιες χώρες για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ, απέναντι στη ρωσική απειλή, που έγινε πλέον ορατή, μετά τη ρωμαλέα αντίδραση της Ρωσίας στην επίθεση του γεωργιανού στρατού στη Νότια Οσετία.
Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της ρωσικος δούμα, Andrey Klimov, αναφερόμενος σε αυτό το ενδεχόμενο είπε: “Πρόκειται για μια παρανοϊκή κίνηση”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube