Weather Icon
Ισραήλ , Καύκασος 28 Σεπτεμβρίου 2008

Άλλη μια εμπλοκή του Ισραήλ στον Καύκασο

Το Αζερμπαϊτζάν υπέγραψε συμφωνία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων με το Ισραήλ, για την προμήθεια πολεμικού υλικού. Με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας Χααρέτζ, το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, για την προμήθεια πολεμικού υλικού στην πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο χώρα του Καυκάσου. Συγκεκριμένα, με βάση τη συμφωνία, το Ισραήλ θα πουλήσει στο Αζερμπαϊτζάν πυρομαχικά, όλμους, ρουκέτες και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Η εταιρεία Soltam θα πουλήσει όλμους και πυρομαχικά, η İsrael Military İndustries ρουκέτες και η Tadiran Communications ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Η κίνηση αυτή των δυο χωρών αντικατοπτρίζει την κοινή άποψη που έχουν για τον ιρανικό κίνδυνο. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, αναφέρθηκε στον ιρανικό κίνδυνο, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι έχει τη θέληση να βελτιώσει τις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube