REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 21 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα διαβεβαίωση του Στέιτ Ντιπάρτμεν για Χάλκη και Οικουμενικό Πατριαρχείο

Νέα διαβεβαίωση του Στέιτ Ντιπάρτμεν για Χάλκη και Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με νεολαίους, στην είσοδο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που παραμένει κλειστή από το 1971

«Εμμένουμε στη στάση μας»
Ουάσινγκτον

Τη «διαβεβαίωση» ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εγείρουν το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και της απρόσκοπτης λειτουργίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου έδωσε ο συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, πρέσβης Τζον Χάνφορντ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ το Σάββατο, ο κ. Χάνφορντ τόνισε ότι και ο ίδιος έχει εγείρει το θέμα σε Τούρκους συνομιλητές του, ενώ παλαιότερα το έθιξε και ο πρόεδρος Μπους στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.
«Η τουρκική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να επαναλειτουργήσει τη Σχολή, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη» σημείωσε ο κ. Χάνφορντ, υπογραμμίζοντας επίσης το γεγονός ότι η Αγκυρα εξακολουθεί «να αρνείται την αναγνώριση του Ελληνορθόδοξου Οικουμενικού Πατριάρχη ως ηγέτη της παγκόσμιας ορθόδοξης κοινότητας, και αυτό προφανώς εμποδίζει την ικανότητά του να επιτελέσει το έργο που αισθάνεται ότι καλείται να επιτελέσει».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube