Weather Icon
Γενικά θέματα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Ο προφυλακισμένος αντιστράτηγος ε.α. Χουρσίτ Τολόν απειλεί από το φυλακή τους Μπουγιούκανιτ και Μπασμπούγ

Ο προφυλακισμένος αντιστράτηγος ε.α. Χουρσίτ Τολόν απειλεί από το φυλακή τους Μπουγιούκανιτ και Μπασμπούγ

O αντιστράτηγος ε.α. Χουρσίτ Τολόν (στη φωτό οδηγούμενος στη φυλακή) απειλεί με αποκαλύψεις για τους εν ενεργεία στρατηγούς που ήταν ηγετικά μέλη της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο προφυλακισμένος αντιστράτηγος ε.α. Χουρσίτ Τολόν, που είχε υπηρετήσει και στην ευαίσθητη Στρατιά Αιγαίου, από τη φυλακή που βρίσκεται ως ύποπτος για συμμετοχή στην παρακρατική φασιστική-τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, εξέφρασε παράπονα κατά της ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με το αιτιολογικό ότι δεν τους υποστηρίζει ενεργά, αφήνοντας ανοικτά να εννοηθεί πως “ό,τι κάναμε, μαζί το κάναμε”.
Τα παράπονα εξέφρασε ο Τολόν στον αντιστράτηγο Μεντί, που τον επισκέφθηκε πρόσφατα εξ ονόματι των ΤΕΔ και του ΓΕΕΘΑ, αλλά και σε επιστολή που έστειλε στο δημοσιογράφο Ahmet Hakan, στην οποία αναφέρει επί λέξει τα εξής:
“Εμείς βρισκόμαστε στη φυλακή και έχοντας τη συνείδησή μας ήσυχη και το μέτωπό μας καθαρό περιμένουμε την κρίση της ιερής τουρκικής δικαιοσύνης. Μπορούν να πουν το ίδιο και ορισμένοι που βρίσκονται εκτός φυλακής; Άραγε εκείνοι σε ποιά κατάσταση είναι; Αν θέλουν, αν το έχουν ανάγκη, μπορούμε να τους λυπηθούμε και να τους συμπαρασταθούμε από εδώ που είμαστε”.
Σύμφωνα με το σχόλιο της ΖΑΜΑΝ, ο Χουρσίτ Τολόν, αναφερόμενος στους έξω, εννοεί τον Μπουγιουκανίτ, μέρι πριν λίγο καιρό αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας. Αν και αποφεύγουμε να γινόμαστε κακεντρεχείς και για να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη στο μέλλον, υπενθυμίζουμε τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες εκείνων που ενέκριναν τις επισκέψεις του Μπουγιουκανίτ στην Ελλάδα, τη στιγμή που ήταν ηγετικό στέλεχος της παρακρατικής τρομοκρατικής-φασιστικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, με έντονη εγκληματική και ανθελληνική δράση.
Μετά από τις ανοικτές απειλές του Τολόν και μετά την αποφυλάκιση του Ερουιγκούρ για λόγους υγείας, έχουν ενταθεί η φήμες και τα δημοσιεύματα για την αποφυλάκιση και του Τολόν.

Πηγή: ΖΑΜΑΝ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube