REAL TIME |

Weather Icon
Ανθρώπινα Δικαιώματα , Ασία , Ισλάμ 17 Σεπτεμβρίου 2008

Άλλη μια έγχρωμη (;) επανάσταση, αυτή τη φορά πράσινη (ισλαμική)

Άλλη μια έγχρωμη (;) επανάσταση, αυτή τη φορά πράσινη (ισλαμική)


O χάρτης του Τουρκμενιστάν και ο πρόεδρός του Verdimuhammedov

Το Τουρκεμνιστάν θεωρείται ότι έχει τα πλουσιότερα αποθέματα φυσικού αερίου, τα οποία επιμένει και η νέα, οφείλουμε να ομολογήσουμε, αυταρχική κυβέρνηση Kurbangülü Verdimuhammedov, που αντικατέστησε τον θανόντα επίσης δικτάτορα Saparmurat Türkmenbaşı, να διαθέτει στη διεθνή αγορά μέσω του ρωσικού γίγαντα που ακούει στο όνομα GAZPROM.
Τις προηγούμενες ημέρες, μια ομάδα στρατιωτών που λιποτάκτησαν από τις μονάδες τους με τεθωρακισμένα, άρματα και όπλα, συνενώθηκαν με μέλη ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης και επαναστάτησαν στην πρωτεύουσα της χώρας, Ασκαπμάτ.
Οι δυνάμεις ασφαλείας κινήθηκαν έγκαιρα εναντίον των επαναστατών, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συμπλοκές και στο τέλος η στάση να ελεγχθεί από την κυβέρνηση του Βερντιμουχαμέντοφ. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών έχασαν τη ζωή τους πολλά άτομα, χωρίς να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για το μέγεθος των απωλειών και από τις δυο πλευρές.
Χθές, ο πρόεδρος του Τουρκεμνιστάν απένειμε βραβεία και μετάλεια στους συμμετέχοντες στις επιχειρήσεις καταστολής της στάσης, ενώ δήλωσε ότι οι στασιαστές θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Rus Gazeta, που αναδημοσιεύει η εφημερίδα ΧΟΥΡΡΙΕΤ, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών που έλαβαν χώρα το διάστημα μεταξύ 10-13 Σεπτεμβρίου, έχασαν τη ζωή τους 30-50 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και μεγάλος αριθμός στασιαστών και απλών πολιτών.
Η ρωσική εφημερίδα αναφέρει ότι η αστυνομία έχει αναπτύξει σχέσεις με τους ακραίους ισλαμιστές και συνεργάζεται μαζί τους στο εμπόριο ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να έχει το ακαταδίωκτο. Έτσι, η οργάνωση των ισλαμιστών έχει καταφέρει να διεισδύσει στη νεολαία και στο στρατό, με αποτέλεσμα να καταστεί επικίνδυνη για την ασφάλεια του καθεστώτος.
Οι αρμόδιες αρχές του Τουρκμενιστάν αρκέστηκαν να αναφέρουν ότι απλά ξέσπασαν ταραχές και έγινε συμπλοκή μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και εμπόρων ναρκωτικών.
Είναι άραγε τα γεγονότα αυτά η απαρχή άλλης μιας έγχρωμης επανάστασης, στην αλυσίδα αυτών που εμφανίστηκαν σε διάφορες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης; Να μην ξεχνάμε ότι ο Nabuco χρειάζεται επειγόντως φυσικό αέριο και μάλιστα αυτό του Τουρκμενιστάν!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube