Weather Icon
Γενικά θέματα 27 Σεπτεμβρίου 2008

Περίεργες εκρήξεις και δολοφονίες στη Συρία

Περίεργες εκρήξεις και δολοφονίες στη Συρία


Δεκαεπτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκατέσσερα τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε στη Δαμασκό, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που, σύμφωνα με υπολογισμούς, χρησιμοποιήθηκαν 200 κιλά εκρηκτικής ύλης.
Να σημειωθεί ότι το Φεβρουάριο, και πάλι σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, στη Δαμασκό, είχε χάσει τη ζωή του ο διοικητής της Χεσμπολλάχ İmad Mugniye, ενώ τον προηγούμενο μήνα πυροβολήθηκε και έχασε τη ζωή του ανώτατος αξιωματούχος των αρχών ασφαλείας της Συρίας, παρά την προστασία που του παρείχετο και τα ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας του λιμανιού της Ταρτούς, όπου έγινε η δολοφονική επίθεση.
Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι του Ταρτούς θα ενεργοποιηθεί και πάλι η ναυτική βάση του Σοβιετικού Πολεμικού Ναυτικού, αυτή τη φορά για να φιλοξενήσει τον πολεμικό στόλο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube