REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ ήταν-είναι μηχανισμός του τουρκικού κράτους εναντίον των ΗΠΑ

Του Σάββα Καλεντερίδη
Νέες πτυχές της υπόθεσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από την εξέταση και τη μελέτη των στοιχείων που περιέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης.
Το τελευταίο στοιχείο που αποκαλύφθηκε και απασχόλησε την τουρκική κοινή γνώμη, είναι η ομολογία ενός Τούρκου δημοσιογράφου ότι ενημερώθηκε επίσημα σε αίθουσα του ΓΕΕΘΑ για την ανάγκη στήριξης και προβολής της δράσης της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Hayrullah Mahmud, πρώην διευθυντής του γραφείου της εφημερίδας Star στην Άγκυρα, δέχθηκε επίσημη πρόσκληση από το ΓΕΕΘΑ και επισκέφθηκε το επιτελείο, όπου του έγινε επίσημη ενημέρωση από ένστολους ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς για την οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και για τους εθνικούς λόγους που επιβάλλουν την ανάγκη της ύπαρξής της.
Ο Hayrullah Mahmud, που δέχτηκε την πρόσκληση για την ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ το 2003, ως κατηγορούμενος για επαφές με τη συγκεκριμένη οργάνωση, κατέθεσε στον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ τα εξής:
“… Δέχτηκα μια προσωπική πρόσκληση από το ΓΕΕΘΑ. Ανταποκρίθηκα και πήγα. Η επίσκεψη έγινε σε ένα κτίριο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ). Δεν θέλω να αποκαλύψω το άτομο που μου απηύθηνε την πρόσκληση. Ήταν μια ενημέρωση που αφορούσε το σχέδιο της Διευρυμένης Μέσης Ανατολής των ΗΠΑ, την περικύκλωση-πολιορκία που υφίσταται η Τουρκία, τις ενέργειες που γίνονται για να περικυκλωθούν και να τεθούν σε κατάσταση πολιορκίας οι ΤΕΔ, ποιές ενέργειες πρέπει να γίνουν από πλευράς των ΤΕΔ για εξουδετερωθούν οι προσπάθειες αυτές. Την ενημέρωση αυτή την έκαναν εξειδικευμένα άτομα των ΤΕΔ. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα. Στην ενημέρωση, που κράτησε 2,5-3 ώρες ήμουν μόνον εγώ ως ακροατής”.
Για όσους δεν έχουν εντρυφήσει στο θέμα, για την οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ μπορούν να ενημερωθούν από τη μελέτη-ανάλυση που αναρτήσαμε στο ιστολόγιό μας από το Μάιο, ενώ για μια πτυχή των αμερικανοτουρκικών σχέσεων μπορούν επίσης να ενημερωθούν από μεταφρασμένο άρθρο του περιοδικού TURKSOLU, που επίσης αναρτήσαμε στα νηπιακά βήματα του ιστολογίου μας, με τίτλο “Η Αμερική στρατηγικός εχθρός της Τουρκίας“.
Πηγή: Zaman

Σημείωση: Αν και το ιστολόγιο έγινε για λόγους ενημέρωσης του κοινού σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και παρ’ ότι αποφεύγω να απαντώ σε αθλιότητες που διακινούνται από γνωστά κέντρα όπως bulgarmak, τουρκοϊστολόγια, τσιράκια εκείνων που πρόδωσαν τη χώρα στην υπόθεση Οτζαλάν κλπ, τότε, όταν αναρτήσαμε το άρθρο για τις σχέσεις Αμερικής-Τουρκίας που αναφέρεται πιο πάνω, ήταν σε εξέλιξη μια προσπάθεια ηθικής μου σπίλωσης από μια ομάδα περιθωριακών και περιέργων ατόμων, που εξυπηρετούν τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς. Τότε λοιπόν, σε έναν οχετό “σχολίων” που αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο “Πόντος και Αριστερά”, όπου ο ερυθρός φασισμός, η ανηθικότητα, η αθλιότητα και μια σειρά από άλλες ποταπές δράσεις βρίσκουν ένα μοναδικό πεδίο έκφρασης, η αναφορά μας στο άρθρο αυτό θεωρήθηκε ότι έπαιζε κάποιο “περίεργο” και ιδιοτελή ρόλο.
Τους αφήνω στην κρίση σας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube