Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Σεπτεμβρίου 2008

Εκεί που κάποτε οι καπεταναίοι κρεμούσαν τ’ άρματα, τώρα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια

Εκεί που κάποτε οι καπεταναίοι κρεμούσαν τ’ άρματα, τώρα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια

Λαϊκή παροιμία

Ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Οι κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή του νεότερου, σε κεντρικά ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής ακολούθησαν μια περήφανη γραμμή χωρίς τυμπανοκρουσίες. Περίτρανα παραδείγματα η απόφαση για τον αγωγό South Stream, η στάση της στο Σχέδιο Αννάν και η απόφαση του Βουκουρεστίου για τα Σκόπια.
Φυσικά έχουμε το μεγάλο crash-test στο Κυπριακό, όπου όμως η πίεση στη διαδικασία επίλυσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν είναι ανάλογη με αυτή του Σχεδίου Αννάν.
Εκεί λοιπόν που επαναπαύεται κανείς και θεωρεί ότι στα μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική που εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, έρχονται στο φως γεγονότα που θέτουν σε αμφισβήτηση τις κεντρικές αυτές επιλογές.
Με αφορμή σχόλιο του αγαπητού φίλου του ιστολογίου μας και αξιόλογου μελετητή των εθνικών μας θεμάτων, vripol, διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα δεν έπιασε πάτο με την παράδοση του Οτζαλάν και ο κατήφορος συνεχίζεται, αφού η πιο κρίσιμη υπηρεσία για τα συμφέροντα της Ελλάδος και του Ελληνισμού, σε επίσημα ενημερωτικά έγγραφά της που απευθύνονται στο κοινό χρησιμοποιεί φράσεις που θυμίζουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης, τo πρακτορείο ANADOLU ή στην καλύτερη περίπτωση την Hurriyet.
Άραγε είναι εις γνώσιν της κυβέρνησης η κατάσταση αυτή;
Ακολουθεί το σχόλιο του φίλου μας:

Ο/Η vripol είπε…

Eάν μπήτε στίς σημερινές ειδήσεις τής ιστοσελίδας τής ΕΥΠ, οι Κούρδοι αντάρτες αποκαλούνται τρομοκρατική οργάνωση. Τούς έστειλα τό παρακάτω Mail:
“Σε συμπλοκές που σημειώθηκαν, προχθές, στην Επαρχία Beytussebap του Νομού Sirnak, μεταξύ των Δυνάμεων Ασφαλείας και μελών τρομοκρατικής οργάνωσης, σκοτώθηκαν 4 μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Σε εξέλιξη ευρείας έκτασης χερσαία επιχείρηση στο Νομό Tunceli, με τη συμμετοχή 3.000 στρατιωτών.”
Αυτή η ενημέρωση απευθύνεται στόν Ελληνικό λαό ή στά Στελέχη τής υπηρεσιας σας;
Εάν ναί, τότε γιατί δέν αναφέρετε απλώς τό όνομα τής οργάνωσης, καί τήν αποκαλείτε τρομοκρατική οργάνωση; Τόν αγώνα ενός λαόυ γιά αξιοπρέπεια τόν αποκαλείτε “τρομοκρατική οργάνωση”;
Τότε τί διαφέρετε από τίς Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες πού χρησιμοποιούν τίς ίδιες ακριβώς εκφράσεις;
‘Η μήπως θέλετε νά δείξετε καλή διαγωγή στήν CIA καί τήν ΜΙΤ;
Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: Ή πιστεύετε τά τής “Τρομοκρατικής οργάνωσης” ή τά γράφετε γιά νά γίνετε αρεστοί στούς Τούρκους καί τούς Αμερικάνους.
Στήν πρώτη περίπτωση είστε διαβρωμένοι προδότες τού Ελληνισμού καί στήν δευτερη είστε δούλοι ξένων αφεντικών..

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube