Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Σεπτεμβρίου 2008

Έξι Τούρκοι νεκροί σε συγκρούσεις με το ΡΚΚ

Έξι Τούρκοι νεκροί σε συγκρούσεις με το ΡΚΚ


Ένας υπολοχαγός, 2 στρατιώτες και 3 πολιτοφύλακες έπεσαν νεκροί από σφαίρες ανταρτών του ΡΚΚ, στη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής που έλαβε χώρα σήμερα, Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2008 (16:30), στην περιοχή μεταξύ των χωριών Beyyurdu και Çubuklu, της επαρχίας Σεμντίνλι (Şemdinli) του νομού Χακιάρι (Hakkari), που βρίσκεται στο τουρκικό Κουρδιστάν, κοντά στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν.
Η μονάδα του τουρκικού στρατού έπεσε σε ενέδρα κατά τη διάρκεια περιπολίας και αιφνιδιάστηκε από τα πυρά των ανταρτών, με αποτέλεσμα να αφήσει στο πεδίο της μάχης έξι νεκρούς και πέντε τραυματίες.
Σύμφωνα με τις κουρδικές πηγές, μετά την πολύνεκρη συμπλοκή στο Σεμντίνλι αγνοείται η τύχη δυο στρατιωτών.
Να σημειωθεί ότι και χθες οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας μέτρησαν τέσσερις νεκρούς στρατιώτες από συμπλοκή και έκρηξη νάρκης στο τουρκικό Κουρδιστάν.
Πάντως νεκρούς δεν μετρά μόνον η τουρκική, αλλά μετρά και η κουρδική πλευρά. Μετά την επίθεση ομάδας ανταρτών εναντίον φυλακίου της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στις 2 Σεπτεμβρίου 2008, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν εναντίον κρυσφήγετου και σκότωσαν 4 αντάρτες, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής των ανταρτικών δυνάεμων του ΡΚΚ στον κρίσιμο νομό Μπίνγκιολ. Ο Κούρδος καπετάνιος, που ήταν συριακής καταγωγής και ονομαζόταν Αχμέτ Τεβφίκ (Ahmet Tevfik), θεωρείται σοβαρή απώλεια για την κουρδική πλευρά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube