Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Σεπτεμβρίου 2008

Δυο στρατιώτες νεκροί και εννέα τραυματίες σε επίθεση ανταρτών του ΡΚΚ στο Μπίνγκιολ

Δυο στρατιώτες νεκροί και εννέα τραυματίες σε επίθεση ανταρτών του ΡΚΚ στο Μπίνγκιολ


Δυο στρατιώτες έπεσαν νεκροί και εννέα τραυματίστηκαν, όταν το αυτοκίνητο που τους μετέφερε έπεσε σε ενέδρα ομάδας ανταρτών του ΡΚΚ, στην περιοχή Κίγι (Kiğı), του νομού Μπίνγκιολ (Bingöl). Η κατάσταση των δυο από τους εννέα τραυματίες, που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Έλαζιγκ (Elazığ). Να σημειωθεί ότι ένα ελικόπτερο που κατευθυνόταν στον τόπο της συμπλοκής προσέκρουσε σε γραμμή υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση.
Το αυτοκίνητο και οι στρατιώτες, που μετέβαιναν για φύλαξη του εργοταξίου κατασκευής του υδροηλεκτρικού φράγματος του Κίγι, ανήκαν στο φυλάκιο στρατοχωροφυλακής Τέκμπασλαρ (Tekbaşlar).
Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες ομάδα 40-50 ανταρτών του ΡΚΚ είχε επιτεθεί σε φυλάκιο του τουρκικού στρατού, στην περιοχή Γεντίσου, του Μπίνγκιολ, με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων.
Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί μονάδες του τουρκικού στρατού έχουν και διεξάγουν επιχειρήσεις για την εξουδετέρωση των ανταρτών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube