Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 2 Σεπτεμβρίου 2008

Δεν πέρασε από το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο η επιβολή αντιμέτρων στη Ρωσία

Η Ρωσία τις προηγούμενες εβδομάδος εφάρμοσε σειρά μέτρων για τον έλεγχο των εισαγωγών και την πάταξη της διαφθοράς στα ρωσικά τελωνεία. Μετά την εφαρμογή των μέτρων αυτών σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων στα τελωνεία που χρησιμοποιούν κυρίως τα φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα από την Τουρκία.
Από την εφαρμογή των μέτρων αυτών υπέστησαν πλήγμα οι τουρκικές εξαγωγές προς τη Ρωσία, με αποτέλεσμα ο υπουργός επικρατείας Κιουσράτ Τουζμέν να δηλώσει ότι η Τουρκία, στα πλαίσια της αμοιβαιότητας, θα εφαρμόσει αντίστοιχα μέτρα, για να παρεμποδιστούν οι ρωσικές εξαγωγές προς την Τουρκία.
Το θέμα της επιβολής αντιμέτρων στη Ρωσία συζητήθηκε στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο χθές και τελικά απορρίφθηκε η πρόταση επιβολής αντιμέτρων του υπουργού εξωταρικού εμπορίου, προφανώς για να μην επιβαρυνθεί το κλίμα, εν όψει της σημερινής επίσκεψης του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας, Λαβρόφ, στην Τουρκία.
Να σημειωθεί ότι το θέμα συζητήθηκε μεταξύ του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας, Μπαμπατζάν και του Ρώσου ομολόγου το, Λαβρόφ, ο οποίος τελευταίος δήλωσε ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει με ειδικό τρόπο τις εισαγωγές των τουκρικών προϊόντων στη Ρωσία.
Το θέμα της παρεμπόδισης των τουρκικών προϊόντων στη Ρωσία έχει απασχολήσει το διεθνή τύπο και θεωρείται από ορισμένους παρατηρητές ότι αποτελεί μέσο πίεσης της Ρωσίας απέναντι στην Τουρκία, για να επηρεάσει τη στάση της απέναντι στη Γεωργία και απέναντι στα αιτήματα του ΝΑΤΟ για διέλευση νατοϊκών πλοίων από τα Στενά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube