Weather Icon

Νέο νομοσχέδιο με το οποίο παρατείνεται η εξουσιοδότηση στις ΤΕΔ για επιχειρήσεις εναντίον του Νοτίου Κουρδιστάν, για 12 μήνες

Νέο νομοσχέδιο με το οποίο παρατείνεται η εξουσιοδότηση στις ΤΕΔ για επιχειρήσεις εναντίον του Νοτίου Κουρδιστάν, για  12 μήνες

O χάρτης του καθ. Ιζάντι, που απεικονίζει τους κουρδικούς πληθυσμούς στις χώρες που κατέχουν περιοχές του Κουρδιστάν

Του Σάββα Καλεντερίδη
Το νομοσχέδιο του πρωθυπουργικού γραφείου, με το οποίο παρατείνεται για άλλους 12 μήνες η εξουσιοδότηση διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των στελεχών του ΡΚΚ, εστάλη σήμερα στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για να εγκριθεί από το σώμα.
Το νομοσχέδιο προβλέπει παράταση της εξουσιοδότησης που λήγει στις 17 Οκτωβρίου, για άλλους 12 μήνες.
Στο νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί τις επόμενες ημέρες από την τουρκική εθνοσυνέλευση.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει κατορθώσει να νομιμοποιήσει την πολιτική γενοκτονίας που ασκεί από το 1923 εναντίον του κουρδικού λαού, ο οποίος στερείται κάθε δικαιώματος που σχετίζεται με την εθνική και πολιτισμική του ταυτότητα, ενώ κάθε προσπάθεια για απαίτηση τέτοιων δικαιωμάτων τίθεται από το πανίσχυρο τουρκικό κράτος στη χορεία της “τρομοκρατίας”, αφού οποιοσδήποτε απαιτήσει δικαιώματα για τον εαυτό του ή για τον κουρδικό λαό είτε φυλακίζεται είτε αναγκάζεται να επιλέξει την οδό της παράνομης δράσης, μέσα από τις τάξεις του ΡΚΚ.
Η Τουρκία, όλα αυτά τα χρόνια έχει πυρπολήσει 4.000 κουρδικά χωριά και έχει υποχρεώσει στην προσφυγιά περίπου 5.000.000 Κούρδων, με στόχο την αφομοίωσή τους, ενώ εκμεταλλευόμενη την κρίσιμη για τα συμφέροντα γεωπολιτική της θέση έχει καταφέρει να πείσει Ε.Ε. και ΗΠΑ να εντάξουν το ΡΚΚ και την οργάνωση KongraGel στον κατάλογο των οργανώσεων που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.
Να σημειωθεί ότι το 95% του κουρδικού πληθυσμού στην Τουρκία υποστηρίζει το ΡΚΚ, το οποίο επίσης έχει ισχυρά ερείσματα στους Κούρδους της Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν.

Πηγή: ΧΟΥΡΡΙΕΤ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube