Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Αυγούστου 2008

Η Τουρκία απειλεί με αντίποινα τη Ρωσία

Η Τουρκία απειλεί με αντίποινα τη Ρωσία


Ο Τούρκος υπουργός επικρατείας Κιουρσάτ Τουζμέν

Η Ρωσία είναι η χώρα που δέχεται τις μεγαλύτερες εξαγωγές της Τουρκίας. Αν ληφθεί δε υπ’ όψιν ότι το ύψος των τουρκικών εξαγωγών στη Ρωσία ανέρχεται στα 38 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύνολο 130 δισεκατομυρίων δολαρίων, τότε εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Ρωσία εκ των πραγμάτων έχει αναχθεί σε οικονομικό στρατηγικό εταίρο της Τουρκίας.
Τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία έχει προχωρήσει σε κάποιες ρυθμίσεις στη λειτουργία των τελωνείων της, για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου.
Στα πλαίσια των ρυθμίσεων αυτών αυξήθηκαν οι έλεγχοι στα τελωνεία, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στον εκτελωνισμό και τη διέλευση των φορτηγών που διέρχονται τις πύλες εισόδου της Ρωσίας.
Ο Τούρκος υπουργός επικρατείας, υπεύθυνος για θέματα εξωτερικού εμπορίου, Κιουρσάτ Τουζμέν, ερωτηθείς για το θέμα της καθυστέρησης των τουρκικών φορτηγών στα ρωσικά τελωνεία, είπε
“Αυτό που γίνεται μας ενοχλεί και πρέπει να γίνει σαφές ότι εφ’ όσον ενοχλούμεθα, θα ενοχλήσουμε και εμείς”.
Μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν αντιδράσεις από την πλευρά της Ρωσίας για το θέμα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube