REAL TIME |

Weather Icon

Η Γερμανία θα εκπαιδεύσει την αστυνομία του Κουρδιστάν


Η επίσημη σημαία του Κουρδιστάν

Ο υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης του αυτόνομου Κουρδιστάν Κερίμ Σιντζάρι (Κerim Sincari), μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Γερμανίας στο Ιράκ, Χανς Σουμάχερ (Hans Shumaher), δήλωσε ότι έχει συμφωνηθεί η εκπαίδευση της αστυνομίας του αυτόνομου Κουρσδιστάν θα γίνει από την Γερμανία.
Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hanzat στα Άρβυλα (Erbil) του Νοτίου Κουρδιστάν (Βορείου Ιράκ), συζητήθηκε το θέμα της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ της κουρδικής κυβέρνησης και της Γερμανίας.
Με βάση την ιστοσελίδα Peyamner, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, του Μεσούτ Μπαρζανί (Mesut Barzani), μετά τη συνάντηση ο Σιντζάρι δήλωσε ότι από τούδε και στο εξής θα δοθεί μεγαλύτερη σημασία στις σχέσεις με τη Γερμανία και συγκεκριμένα στη συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας, της οικονομίας, του εμπορίου, αλλά και στην πολιτική συνεργασία. Ο Σιντζάρι ανακοίνωσε ότι κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η εκπαίδευση των αστυνομικών του κουρδικού κράτους να γίνει από τη Γερμανία.

Πηγή: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/9574652.asp?gid=229&sz=53941

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube