REAL TIME |

Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 23 Ιουλίου 2008

“Καθηγητής του Παντείου στο …πλευρό του Ν.Γκρουέφσκι!”


“Μπορεί οι επιστολές του κ.Γκρουέφσκι να μη βρίσκουν ανταπόκριση τόσο στην Ελλάδα όσο επίσης σε Ε.Ε. και Ουάσινκτον στο σημερινό δημοσίευμα όμως του Greece-Salonika φαίνεται πως βρίσκουν μέσα στη χώρα μας..
“H Eλλάδα πρέπει να αναγνωρίσει την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας να αποζημιώσει τις δημευμένες περιουσίες των εκδιωχθέντων κατοίκων της και να δεχτεί την λύση της διπλή ονομασίας στις διαπραγματεύσεις της με τη”Μακεδονία”…
Το παραπάνω δεν αποτελεί απόσπασμα ενός εκ των γνωστών επιστολών του Σκοπιανού πρωθυπουργού αλλά πρόταση του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ.Αλέξη Ηρακλείδη, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις σκοπιανού πρακτορείου ειδήσεων!
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως:
“η Ελλάδα θα πρέπει να πάψει τον στρουθοκαμιλισμό και να αρνείται την ύπαρξη Σλαβομακεδόνων γιατί υπάρχουν 30 με 40 χιλιάδες απ’αυτούς (!!) στο βόρειο τμήμα της χώρας”.Μάλιστα προεξοφλεί πως εάν το θέμα φτάσει στο Ευρωπαικό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου “η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πληρώσει!”
Στο θέμα της διαπραγμάτευσης για το όνομα προτείνει τη χρήση της διπλής ονομασίας αν και αυτή η πρόταση έχει ήδη αποκλειστεί απ΄την Ελληνική κυβέρνηση!Συγκεκριμένα,στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος-ΠΓΔΜ προτείνει τη χρήση του “Νέα ή Άνω ή Βόρεια Μακεδονία” ενώ γαι τον υπόλοιπο κόσμο και τους διεθνείς οργανισμούς προτείνει το όνομα”Μακεδονία”.
Αύριο αναμένεται να δημοσιευθεί η συνέντευξη του καθηγητή κ.Ηρακλείδη στον Τύπο των Σκοπίων ενώ ενδιαφέρον θα έχουν οι αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας όσο και της κοινής γνώμης στην Ελλάδα..

O κ.Ηρακλείδης -για τη ιστορία- έχει διατελέσει και “εμπειρογνώμων του ελληνικού ΥΠΕΞ”σε θέματα μειονοτήτων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους διεθνείς οργανισμούς (1983-1997)..”

greece-salonika.blogspot.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube